Thaimaan vanhempi maahanmuuttovirkailija lupaa puhdistaa maan kaikista oleskelun ylijääneistä kolmen kuukauden kuluessa

Kansallinen -

Maahanmuuttoviraston komissaari Pol. Kenraaliluutnantti Pakphumpipat Sajjaphan piti seminaarin torstaina 6. heinäkuuta varustaakseen maahanmuuttoviranomaisia ​​tarvittavilla taidoilla käsitelläkseen tehokkaasti oleskeluajan ylittäneiden ongelmaa.

Oleskelun ylittäminen tarkoittaa sitä, että joku viipyy laillisen viisuminsa päivämäärän jälkeen ilman Thaimaan maahanmuuttoviraston lupaa.

Seuraavien kolmen kuukauden aikana oleskeluajan ylittäneiden määrä tulisi vähentää nollaan, koska he osallistuvat todennäköisemmin rikolliseen toimintaan, mikä voi vaikuttaa haitallisesti Thaimaan matkailualaan, Pol. Kenraaliluutnantti Pakphumpipat sanoi.

Hän lisäsi, että maahanmuuttovirasto kehittää myös monimutkaisia ​​tutkintastrategioita saavuttaakseen tämän nollatavoitteen keskittymällä ulkomaisten henkilöiden maahankuljetukseen osallistuvien verkostojen purkamiseen.

Maahanmuuttoviranomaisia ​​lähetettäisiin säännöllisesti suorittamaan paikan päällä passintarkastuksia paikoissa, erityisesti viihdepaikoissa valtakunnallisesti, ja yritysten olisi ilmoitettava ulkomaisten henkilöiden majoittumisesta virkamiehille. Thaimaan laki sallii ulkomaalaisten satunnaisen tarkastuksen sen varmistamiseksi, että he oleskelevat laillisesti kuningaskunnassa. Laki on myös se, että henkilöllä on aina oltava laillinen henkilöllisyystodistus.

Pol. Kenraaliluutnantti Pakphumpipat uskoi, että tulevaisuudessa maahanmuuttoviraston tietokanta ulkomaalaisista henkilöistä kuningaskunnan sisällä vahvistuisi huomattavasti.

Näin maahanmuuttoviranomaiset ja poliisit voisivat jäljittää ulkomaisia ​​henkilöitä 1-2 päivässä, olivatko he eksyksissä tai tehneet rikoksen, hän sanoi.

Suunnitelmassa hyödynnetään myös älyautoja, jotka on varustettu edistyneellä kameran kasvojentunnistustekniikalla, joka on yhdistetty Thaimaan maahanmuuttotietokantaan, joka skannaa jatkuvasti jalankulkijoiden ja sivullisten kasvoja oleskeluajan ylittäneiden tunnistamiseksi. Tätä tekniikkaa on käytetty menestyksekkäästi vilkkailla turistialueilla, joilla oli myös monia ongelmia oleskelun ylittämisessä, kuten Phuketissa ja Pattayassa.

Oleskeluajan ylittämisestä määrättävät rangaistukset vaihtelevat ylijäämäajan mukaan, mutta niihin sisältyy usein karkottaminen oleskeluajan ylittäneiden kustannuksella, sakot, mustalle listalle merkitseminen ja pidätys Bangkokin maahanmuuttajien pidätyskeskuksessa, kunnes henkilö karkotetaan.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.