Rakastettu thai-elefantti on palannut Thaimaahan

Thaimaa-

Operaatio sairaan thaimaalaisen norsun palauttamiseksi Sri Lankasta Thaimaahan on saatu päätökseen.

Mahouts Thaimaasta saapui Sri Lankaan viime kuussa tutustumaan norsuun prosessiin ennen matkaa. Elefantti saapui Thaimaahan sunnuntaina 2. heinäkuuta 2023, kuten oli sovittu.

Urosnorsulla kerrottiin olevan terveysongelmia. Operaatio, jolla hänet tuotiin takaisin kotiin, oli saada lääketieteellistä hoitoa Thaimaassa, koska huolenaiheet herättivät Sri Lankan mahdollisuuksista tehdä niin, mikä oli aiheuttanut pienen diplomaattisen kiistan ennen kuin kansat kokoontuivat ja suostuivat palauttamaan norsun Thaimaahan.

Kaksi mahoutia Thaimaasta saapui Sri Lankaan 10. kesäkuuta tehtävänä tuoda takaisin thai-norsu nimeltä Sak Surin, joka asui Dehiwalan kansallisessa eläintarhassa Sri Lankassa. Norsu oli aiemmin annettu diplomaattisena lahjana monta vuotta sitten. Thaimaa ei enää lahjoita norsuja viime vuosien julkisen kritiikin jälkeen.

Kaksi mahoutia, herra Torachaisit Siri ja herra Supachai Boonkerd Thaimaan norsujen suojelukeskuksesta, saivat molemmat tehtäväkseen valmistella norsun kuljetusta varten.

Heidän ensimmäinen tehtävänsä oli tutustua elefanttiin itseensä ruokinnan ja thai-kielisten sanallisten käskyjen avulla, mikä antoi norsulle mahdollisuuden tottua heidän ääneensä ja tuoksuihinsa. Elefantti vastasi hyvin kahteen mahoutiin ilman merkkejä aggressiivisuudesta.

Athapol Charoenshunsa, kansallispuistojen, villieläinten ja kasvien suojelun osaston virkaa tekevä pääjohtaja, sanoi, että norsun täytyi tutustua mahoutteihin paremmin ennen matkaa Thaimaahan. Elefantti vastasi hyvin mahoutien käskyihin mennä viime viikonloppuna lentokuljetuksissa käytettyyn häkkiin.

Elefantti saapui Chiang Main kansainväliselle lentokentälle sunnuntaina (2. heinäkuuta).

Elefantti siirrettiin myöhemmin Lamphangiin hoitoa varten. Hänen kerrotaan sopeutuvan uuteen ympäristöönsä ja rentoutuneen stressaavasta matkasta huolimatta. Tervetuloa kotiin!

Edellinen on kirjoitettu uudelleen Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedotteesta

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/