Maanjäristyksen jälkeen tuntunut vapina Raportit Phitsanulokissa

Phitsanulok, Keski-Thaimaa -

Phitsanulokissa ilmoitettiin tänään vähän puolenyön jälkeen maanjäristyksestä, jonka asukkaat ja vaurioalueet kokivat useita vapinaa.

Katastrofien ehkäisyn ja lieventämisen osasto (DDPM) raportoi puolenyön jälkeen (29. kesäkuuta)th) maanjäristys, jonka voimakkuus oli 4.5 Richterin asteikolla noin viiden kilometrin syvyydessä Pailomissa Bang Krathumin alueella.

Vapina tuntui Phitsanulokissa ja lähiprovinsseissa Phichitissä sekä Kamphaeng Phetissä. Mueang Phichitissä on raportoitu joitakin vaurioita, kuten talon seinät ja temppelin stupa, joka kärsi pieniä halkeamia. Vauriot eivät kuitenkaan ole vaikuttaneet päärakenteisiin.

Thaimaan hallituksen PR-osasto, joka tunnetaan myös nimellä NNT, kertoi aamujärisyksestä näin:

Varhain 29. kesäkuuta maanjäristys, jonka voimakkuus oli 4.5 Richterin asteikolla, iski Phitsanulokin maakuntaan, erityisesti Bang Krathumin alueelle.

5 kilometrin syvyydessä tapahtuneesta maanjäristyksestä ilmoitettiin ensimmäisen kerran kello 00 paikallista aikaa vapinavalvontaosasto.

Järistyksen keskus sijaitsi Phai Lomin osa-alueella. Maanjäristyksen koordinaatit annettiin 16.558 astetta pohjoista leveyttä ja 100.368 astetta itäistä pituutta.

Ilmatieteen laitos julkaisi muutaman minuutin kuluessa tapahtumasta virallisen tiedotteen, jossa kerrottiin seismisest toiminnasta. Järistykset eivät olleet havaittavissa vain Phitsanulokissa, vaan ne ulottuivat myös Phichitin ja Kamphaeng Phetin maakuntiin.

Raportit Phichitin kaupunginosasta paljastivat, että useat osa-alueet olivat kokeneet maanjäristyksen järistyksen, ja Phitsanulokin Bang Krathum tunnistettiin episentriksi. Järistyksen vaikutukset tuntuivat erityisesti lähialueilla, mukaan lukien Phichitin kaupunginosassa.

Tällä hetkellä Phitsanulokin pelastusryhmät ovat paikalla arvioimassa vahinkoja.

Äskettäin Myanmarissa ilmoitettiin maanantaiaamuna (19. kesäkuuta) maanjäristyksestä, jonka järistykset tuntuivat jopa Bangkokissa ja Nonthaburissa.

https://tpnnational.com/2023/06/19/tremors-felt-in-bangkok-after-earthquake-reports-in-myanmar/

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.