Thaimaan nuoret kehottavat Pheu Thaita poistamaan maasta laittomista huumeista ja kriminalisoimaan marihuanan

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Ryhmä thaimaalaisia ​​nuoria teki maanantaina 26. kesäkuuta Pheu Thai -puolueelle 9 ehdotusta huumeongelmien torjumiseksi kaikkialla maassa.

Ryhmä nuoria thaimaalaisia ​​vieraili Pheu Thai -puolueen päämajassa maanantaina jättämään vetoomuksensa maan raivoavista huumekysymyksistä.

Tänään, 26. kesäkuuta, vietetään kansainvälistä huumeiden väärinkäytön ja laittoman kaupan vastaista päivää tai Maailman huumepäivää.

Vetoomuksen Pheu Thai -puolueen puolesta hyväksyivät Julapan Amornwiwat, Chiang Main maakunnan kansanedustaja, ja Linthiporn Warinwatchararoj, puolueen listalla oleva kansanedustaja ja puolueen apulaispääsihteeri.

Vetoomuksen esittäjät sanoivat haluavansa nähdä Pheu Thain noudattavan kiireesti heidän yhdeksää ehdotustaan, jotka sisältävät suunnilleen:

  1. Muuttaa lakeja sallimaan huumekaupasta takavarikoidun omaisuuden käytön huumeiden väärinkäytön torjuntaan tarkoitettujen koulutustilojen rakentamiseen.
  2. Uudistaa koulutusjärjestelmää ja opetussuunnitelmaa sekä luokkahuoneissa että niiden ulkopuolella, jotta nuorille saataisiin ajan tasalla olevaa huumeiden vastaista tietoa.
  3. Oikeusministeriön alaisen Julkisen sektorin kehittämistoimikunnan toimiston tulisi toimia kuunteluyksikkönä, joka kerää yleisön mielipiteitä ja palautetta, samalla kun se on keskeinen keskus huumeiden väärinkäyttöön liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.
  4. Harkitse marihuanan luokittelua valvotuksi huumausaineeksi tarvittavin toimenpitein sen väärinkäytön estämiseksi, mikä merkitsisi kasvin uudelleenkriminalisointia.

Vastauksena vetoomukseen Julapan sanoi, että huumeongelmat olivat alkaneet pahentua vuoden 2014 vallankaappauksen jälkeen, jossa Pheu Thain hallitus kaatoi nykyisen pääministerin kenraali Prayut Chan-o-chan toimesta.

Hän lisäsi: "Asiat olivat vielä pahempia sen jälkeen, kun Prayutin hallitus päätti dekriminalisoida marihuanan ilman tarvittavia ehkäiseviä toimenpiteitä."

Pheu Thai -puolue toiseksi suurimpana koalitiokumppanina on sitoutunut laittomien huumeiden hävittämiseen ja uskoi, että marihuana pitäisi luokitella uudelleen valvotuksi aineeksi, jota tulisi käyttää vain lääketieteellisiin tarkoituksiin, hän sanoi.

”Osa Move Forward -puolueen ja Pheu Thai -puolueen yhteistyötä olemme ehdottaneet erityisesti huumeehkäisyyn keskittyvän työryhmän perustamista. Tämän päivän ehdotukset esitetään työryhmälle jatkokäsittelyä varten, Julapan lupasi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.