Soi Dog tukee Phuketin tavoitetta tulla Thaimaan ensimmäiseksi raivotaudista vapaaksi maakunnaksi

Edellinen tarinamme:

Department of Disease Control (DDC) julkistaa Phuketin virallisesti Thaimaan ensimmäiseksi maakunnaksi, joka on vapaa raivotaudista.

LEHDISTÖTIEDOTE:

Phuketissa toimiva Soi Dog Foundation – jonka kulkueläinten CNVR-ohjelma (Catch, Neuter, Rokota, Return) on lajissaan suurin maailmassa – on tukenut sairausministeriön pääjohtajan tohtori Tares Kassanairawiwongin äskettäistä ilmoitusta. Valvonta, aikomus työskennellä yhdessä karjankasvatusministeriön ja paikallishallinnon ministeriön kanssa, jotta Phuketista tulisi Thaimaan ensimmäinen rabiesista vapaa maakunta.

Useat johtavat viranomaiset, mukaan lukien Maailman terveysjärjestö (WHO) ja Global Alliance for Rabies Control (GARC), ovat yhtä mieltä siitä, että tehokkain tapa poistaa raivotauti ihmisiltä on poistaa se koirilta. Rokottamalla 70 % alueen koirista johtaa raivotaudin häviämiseen. Tilanne on samanlainen kulkukoirien määrän vähentämisessä; 80 % alueen koirista sterilointi johtaa määrän jatkuvaan vähenemiseen niin kauan kuin ylläpito-ohjelmaa ylläpidetään. Tämä edellyttää, että rokotetut ja steriloidut koirat jätetään paikoilleen lauman immuniteetin muodostamiseksi ja uusien, steriloimattomien koirien valtaamisen estämiseksi.

Soi Dogin CNVR-johtaja, tohtori Tuntikorn Rungpatana sanoo, että säätiön laajamittainen ohjelma toimii juuri näin. Soi Dogin keräämät tiedot osoittavat, että yli 80 % saaren provinssin kulkukoirista on jo kastroitu ja rokotettu, koska säätiö on useiden vuosien ajan pyrkinyt auttamaan tappavan taudin poistamisessa.

"Soi Dog on valmis työskentelemään kaikkien sektoreiden kanssa auttaakseen tekemään Phuketista ensimmäisen raivotaudista vapaan maakunnan Thaimaassa, ja olemme innoissamme viimeisimmästä ilmoituksesta", totesi tohtori Tuntikorn.

Soi Dogin perustamisesta vuonna 2003 lähtien voittoa tavoittelematon järjestö on tehnyt yhteistyötä valtion virastojen ja Phuketin laajemman yleisön kanssa kulkukoirien ja kissojen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi, mukaan lukien liikkuvien sterilointi- ja rokotusklinikoiden perustaminen saaren jokaiselle alueelle. osa-alueita sekä perustamalla yhteisöllisiä ja inhimillisiä koulutusohjelmia, joiden tarkoituksena on opettaa paikallisille yhteisöille ja koululaisille vuorovaikutusta kulkueläinten kanssa. Soi Dog on useiden vuosien ajan tehnyt myös valtion ylläpitämän kulkukoirien tarhan koirien rokotuksia ja säännöllisiä terveystarkastuksia.

Äskettäinen ilmoitus on uusi askel oikeaan suuntaan, sillä raivotaudin poistaminen voi onnistua vain laajemmalla yhteistyöllä.

"Soi Dog Foundation myöntää, että yksittäinen virasto ei voi ratkaista kulkueläinten ongelmaa, vaan se vaatii yhteistyötä kaikilta sektoreilta", tohtori Tuntikorn sanoi.

Taudinvalvontaosaston pääjohtajan ja asiaankuuluvien osastojen on määrä pitää kokous Phuketissa heinäkuussa keskustellakseen lisää, ja tri Tuntikorn liittyy Soi Dogin edustajana. Soi Dog -tarhalla vierailee myös, jotta kaikki osapuolet voivat tutustua säätiön CNVR-ohjelmaan.

Soi Dog on työskennellyt väsymättä 10,000 vuoden ajan auttaakseen Thaimaata pääsemään raivotaudista vapaaksi. Pelkästään viime vuonna säätiön yhteisön tukiohjelmissa ja inhimillisissä koulutusohjelmissa hoidettiin yli 11,000 14 eläintä ja vastaavasti lähes 2003 XNUMX lasta. Järjestö jatkaa myös ponnistelujaan raivotaudin poistamiseksi laajentamalla äskettäin CNVR-ohjelmansa XNUMX tiimiin, joka kattaa koko Bangkokin metropolialueen ja Etelä-Thain maakunnat, ja odottaa saavuttavansa miljoonan koiran ja kissan virstanpylvään myöhemmin tänä vuonna. valtakunnallinen ohjelma vuodesta XNUMX lähtien.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.