Move Forward Puolue on edelleen luottavainen saamaan tarpeeksi senaatin ääniä Pitan pääministeriksi

KUVA: Matichon

Kansallinen -

Move Forward Partyn (MFP) johtaja Pita Limjaroenrat uskoo edelleen, että 250-jäseninen senaatti äänestää häntä pääministeriksi.

Hiljattain Covid-19-viruksesta toipunut Pita matkusti parlamenttiin tiistaina 27. kesäkuuta yhdessä 150 MFP:n kansanedustajan kanssa ilmoittamaan itsestään edustajainhuoneen sihteeristölle.

MFP-johtaja sanoi olevansa varma, että tällä hetkellä kahdeksan puoluetta käsittävät koalitiokumppanit ovat saaneet senaattoreista tarpeeksi ääniä, jotta hänestä tulee maan 8. PM.

Pitan kommentti tuli sen jälkeen, kun suorapuheinen senaattori pilkkasi, että vain 5 senaattoria 250:stä äänestää Pitaa pääministeriksi.

Tällä hetkellä liittoumalla on 312 kansanedustajaa, mutta Pitan virkaanastuminen edellyttää vähintään 376 ääntä tai vielä 64 ääntä yhteisparlamentista. Pääministerin äänestyspäivän ennustetaan olevan heinäkuun 13. päivän tienoilla.

Kysyttäessä hänen puolueensa politiikasta lese-majeste-lain muuttamiseksi, Pita väitti, että se ei estä häntä pääsemästä pääministeriksi, sillä muutoksen tarkoituksena on vain estää lakia käyttämästä poliittisena välineenä toisinajattelijoiden ja poliittisen opposition hiljentämiseen.

Hän korosti, että MFP aikoo "muuttaa" lakia, ei "poistaa" sitä.

"Senaattorit eivät saa käyttää tätä tekosyynä olla äänestämättä minua, koska se loisi ristiriidan kansan äänien ja kuninkaallisen instituution välille, mikä on sekä sopimatonta että vaarallista", Pita sanoi.

Hän myös sanoi hän ei ole huolissaan meneillään olevasta tutkimuksesta, joka koskee hänen mediaosakkuuttaan.

Kuitenkin ennen pääministerin äänestystä on useita muita vaiheita, jotka on suoritettava. Tässä on tämänhetkinen aikajana tilanteesta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.