Aikajana kohti Thaimaan uutta hallitusta

Tiedot Thaimaan 30. pääministerin valintaan johtavasta aikajanasta on julkaissut edustajainhuoneen puhemiehen kansliaan kuuluvan poliittisten asioiden koordinoinnin ja valitusten vastaanottotyöryhmän.

Prosessi käynnistettiin maanantaina (19. kesäkuuta), kun vaalilautakunta (EY) vahvisti virallisesti 14. toukokuuta pidettyjen parlamenttivaalien tulokset sekä vaalipiirikohtaisesti valituille kansanedustajille että puoluelistalla valituille kansanedustajille. Kaikki 500 valittua kansanedustajaa saivat kannatuksen.

20.-24. kesäkuuta nyt hyväksytyt kansanedustajat saattoivat vierailla Vaalilautakunnan toimistossa noutaakseen vaalivoittonsa vahvistavan todistuksen. Kansanedustaja voisi sitten viedä asiakirjat edustajainhuoneen sihteeristölle ilmoittautumaan tehtäviin. Kansanedustajat voivat ilmoittautua tehtäviin myös sunnuntain (25. kesäkuuta) jälkeen.

Eduskunnan tulee kokoontua 15 päivän kuluessa vaalitulosten vahvistamisesta. Tämä tarkoittaa, että parlamentin ensimmäisen kokouksen päivämäärä voi olla missä tahansa tästä hetkestä heinäkuun 3. päivään.

Edustajainhuone pitää ensimmäisen kokouksensa 10 päivän kuluessa siitä, kun parlamentti on kokoontunut ja sen jäsenet ovat aloittaneet ensimmäisen virallisen kokouksensa. Tänä päivänä kansanedustajat vannovat virkavalansa ja valitsevat edustajainhuoneen puhemiehen. Tämä päivämäärä osuu heinäkuun 4. päivän ja heinäkuun 12. päivän välille, vaikka alkuperäiset odotukset olivat heinäkuun 4. päivä.

Jos kuninkaallinen komento, joka nimittää edustajainhuoneen puhemiehen, ensimmäinen varapuhemies ja toinen varapuhemies, julkaistaan ​​hallituksen lehdessä, järjestetään yhteinen parlamentaarinen kokous ylä- ja alahuoneen välillä.

Tässä kokouksessa päätetään henkilö, joka eduskunnan mielestä olisi nimitettävä pääministeriksi. Esimerkkinä, löyhästi 25. edustajainhuoneen toimikauden aikataulun ja kehityksen perusteella, jos kuninkaallinen komento ilmoitetaan heinäkuun 10. päivänä, yhteinen parlamentaarinen kokous voitaisiin sitten ajoittaa heinäkuun 15. päiväksi.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/