Thaimaan kuninkaalliset ilmavoimat suunnittelevat ostavansa uusia hävittäjiä Ruotsista saatuaan Yhdysvaltojen hylkäämisen

KUVA: Kansakunta

Kansallinen -

Sen jälkeen kun Yhdysvallat kieltäytyi äskettäin myymästä F-35A-hävittäjiä Thaimaan kuninkaallisille ilmavoimille (RTAF), RTAF on kuulemma muuttanut suunnitelmiaan ja pyrkii nyt hankkimaan koneen Ruotsista.

Lähteen mukaan RTAF aikoo hankkia kolme Gripen-suihkuhävittäjää Ruotsista lisättäväksi laivastoonsa siivessä 7 Surat Thanin maakunnassa, kun se on menettänyt yhden kolarissa. Ilmavoimat olivat aiemmin ostaneet 12 Gripeniä, joista jokainen maksoi noin 2 miljardia bahtia.

Lisäksi Ruotsi ei ainoastaan ​​toimita ilmavoimille haluttuja hävittäjiä, vaan myös päivittää tutkajärjestelmää.

Kymmenen vuotta käytössä ollut tutkajärjestelmä tulee läpi suuren päivityksen lähteen mukaan arviolta 4 miljardia bahtia.

Lähde paljasti lisäksi, että RTAF:n ylipäällikkö ACM Alongkorn Wannarot ei ole vielä muodostanut paneelia arvioimaan ja valitsemaan seuraajaa valtakunnan kolme vuosikymmentä palvelleille F-16-hävittäjille.

Huolimatta Yhdysvaltojen ehdotuksesta RTAF:lle harkita F-4.5 Block 16:n ja F-70:n kaltaisten 15 sukupolven hävittäjien hankkimista, nykyinen budjetti vuodelle 2024 jää alle summan, joka tarvitaan sopimuksen tekemiseen tällainen hankinta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.