Thaimaan NSC:n mukaan eteläistä kansanäänestysryhmää tutkitaan

LEHDISTÖTIEDOTE:

Kansallinen turvallisuusneuvosto (NSC) on ilmoittanut, että turvallisuusvirastot tutkivat parhaillaan aktivistiryhmää, joka kannattaa julkista kansanäänestystä itsenäisen muslimi "Patani-valtion" perustamisesta Thaimaan eteläosaan.

NSC:n pääsihteeri kenraali Supoj Malaniyom sanoi, että sisäisen turvallisuuden operaatiokomennon (ISOC) alueen 4 Forward Office ja Provincial Police Region 9 seuraavat tiiviisti ryhmän toimintaa, mukaan lukien sen läsnäolo sosiaalisessa mediassa.

Kenraali Supojin mukaan tutkimuksen ensisijaisena tavoitteena on selvittää, onko ryhmä sidoksissa separatistisiin liikkeisiin, mikä olisi perustuslain ja muiden asiaankuuluvien lakien vastaista. Hän selitti, että tutkimus on meneillään ja sitä johtaa ISOC, ja lisäsi, että vaikka sen loppuun saattaminen saattaa kestää jonkin aikaa, asianmukaisiin toimiin ryhdytään käytettävissä olevien todisteiden perusteella.

Vastatessaan kysymyksiin poliittisten puolueiden mahdollisesta osallistumisesta ryhmän toimintaan, kenraali Supoj vahvisti, että viranomaiset tutkivat asiaa ja vastaavat sen mukaisesti.

Mitä tulee ryhmän vaatimukseen julkisen kansanäänestyksen järjestämisestä itsenäisen muslimivaltion perustamisesta, kenraali Supoj totesi tiukasti, että perustuslain mukaan tällaiset kehotukset eivät ole sallittuja. Kenraaliluutnantti Santi Sakultanak, 4. armeijan komentaja, toisti kenraali Supojin mielipiteitä tuomitessaan kansanäänestysehdotuksen perustuslain vastaiseksi ja huomautti, että se uhkaa Thaimaan alueellista koskemattomuutta ja kansallista turvallisuutta.

Seminaarissa esiintyi merkittäviä puhujia, mukaan lukien Worawit Baru, Prachachat-puolueen varajohtaja ja Pattanin kansanedustaja, sekä Hakim Pongtigor, FAIR-puolueen apulaispääsihteeri. Molemmat puolueet ovat osa Move Forward -puolueen johtamaa tulevaa koalitiota, jonka tavoitteena on muodostaa seuraava hallitus.

4. armeijaalueen komentaja on ilmaissut huolensa Etelä-Thaimaan nuorista, joita mahdollisesti manipuloidaan poliittisissa tarkoituksissa.

=======================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.