Thaimaan poliisi varoittaa ravintoloita väärennetyistä hyvityspyynnöistä

KUVA: Thaipost

Kansallinen -

Cyber ​​Crime Investigation Bureau (CCIB) varoittaa ravintoloita huijareista, jotka naamioituvat asiakkaiksi ja pyytävät hyvitystä ruoan toimitussovellusten kautta.

CCIB:n tiedottaja Pol. Eversti Krishna Pattanacharoen sanoi, että huijarit käyttävät hyväkseen elintarvikkeiden toimitussovellusten laajaa käyttöä Thaimaassa.

Nämä huijarit jäljittelevät asiakkaita ja pettävät tietämättömiä ravintoloita pyytämällä hyvityksiä väittäen, että he eivät saaneet oikeaa tilausta.

Pol. Eversti Krishna sanoi, että tällainen huijaus on yleistymässä CCIB:n vastaanottamien online-valitusten määrän perusteella. Tilastojen mukaan 1. maaliskuuta 2022 ja 5. kesäkuuta 2023 välisenä aikana tällaisia ​​petollisia toimia on ilmoitettu 9,768 3.58, mikä on 351 % kaikista ilmoitetuista verkkorikoksista ja vahingot ovat XNUMX miljoonaa bahtia.

Polin mukaan. Eversti Krishna, tällaiseen huijaukseen osallistuneet voivat saada enintään viiden vuoden vankeusrangaistuksen ja enintään 100,000 100,000 bahtin sakon tai molemmat. He rikkovat myös tietokonerikoslakia, josta seuraa enintään XNUMX XNUMX bahtin sakko ja enintään viisi vuotta vankeutta tai molemmat.

Pol. Eversti Krishna kehottaa ravintoloiden pitäjiä ryhtymään varotoimiin, kun epäilyttävät henkilöt pyytävät hyvitystä varsinkin verkossa, jopa pienistä summista.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.