Huolet jatkuvat Thaimaan armeijan keskuudessa Etelä-Thaimaan poliittisista kysymyksistä

4. armeijaalueen komentaja on ilmaissut huolensa Etelä-Thaimaan nuorista, joita mahdollisesti manipuloidaan poliittisissa tarkoituksissa.

Hänen huomautuksensa seuraavat äskettäistä tapausta, jossa niin kutsuttu Pelajar Bangsa "kansallinen opiskelijaliike" isännöi erityistä foorumia nimeltä "Oman tulevaisuutemme määrittäminen". Tapahtuman aikana tulostettiin äänestyskortteja, jotka helpottavat yleisöäänestystä mahdollisesta eroamisesta Thaimaasta, mitä tapahtuman järjestäjät pitivät laillisena. 4. armeijan alue totesi kuitenkin lujasti, että tällainen äänestys olisi lain vastainen ja uhka kansalliselle yhtenäisyydelle ja vakaudelle.

Armeijan 4. alueen komentaja kenraaliluutnantti Santi Sakuntanark kritisoi toimintaa ja totesi sen olevan epäkunnioittavaa, loukkaavaa ja mahdollista valtion vakaudelle vaarantavaa lainrikkomusta. Hän huomautti myös, että tällainen äänestys Thaimaasta erottamiseksi on vastoin perustuslain 1 artiklaa, jonka mukaan "Thaimaa on yksi jakamaton valtakunta".

Hän huomautti lisäksi, että tapahtuman järjestäjien joukossa oli opiskelijoita, tutkijoita ja joitain poliittisia aktivisteja. Päällikkö sanoi olevansa huolissaan siitä, että tietyt ryhmät voivat vaikuttaa näihin nuoriin, erityisesti opiskelijoihin, ja rohkaista heitä osallistumaan laittomaan toimintaan tarkoituksenaan käyttää heitä ja oppilaitoksia poliittisina alustoina tai muissa asialistoissa.

Sisäisen turvallisuuden operaatioiden komentoalue 4:n toimiston lakiasiainosastot ja niihin liittyvät osastot ovat tällä välin keränneet tarkasti tietoa, mukaan lukien tietoa eri henkilöiden käyttäytymisestä ja yhteyksistä.

Tilanteen arkaluonteisuuden vuoksi päätöstä ja oikeustoimia asianosaisia ​​vastaan ​​odotetaan pian. Kenraaliluutnantti Santi korosti oikeudenmukaisuutta kaikkia osapuolia kohtaan, mutta vakuutti, että jokainen, joka havaitaan suoraan osallisena tai tukee tällaista toimintaa, joutuisi poikkeuksetta lainmukaiseen syytteeseen.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/