Thaimaan pääministerin toiveikas Pita haittaa edelleen median osakeomistuskiistaa

KUVA: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์

Kansallinen -

Move Forward -puolueen johtajaa ja pääministeriehdokasta Pita Limjaroenratia tutkitaan parhaillaan hänen väitetystä omistusosuudestaan ​​iTV Oyj:ssä. Jos nämä väitteet osoittautuvat todeksi, se voi johtaa hänen hylkäämiseen pääministerin tehtävästä ja sitä seuraavaan kieltoon ryhtyä politiikkaan.

Vaikka vaalilautakunta hylkäsi äskettäin useita tapauksia Mitä tulee nimenomaan osakkeiden omistamiseen, nyt on kysymys siitä, jos Pita nimenomaan asettuisi pääministeriksi, vaikka hänellä oli tietoisesti osakkeita ja ymmärrys siitä, että ne voisivat evätä hänet pääministeristä, mikä saattaa johtaa jopa vankilaan, jos hänet tuomitaan.

Pitan mediaomistuksen tapaus paljastui sen jälkeen, kun entisen hallituksen jäsen Ruangkrai Leekitwattana jätti vetoomuksen vaalilautakunnalle (EY) vaatien sitä käynnistämään tutkimuksen Pitan 42,000 XNUMX iTV-osakkeen omistuksesta. kaupankäynti ja sen osakkeet on poistettu Thaimaan pörssistä noin viidentoista vuoden ajan.

Thaimaan perustuslain mukaan poliitikot eivät saa omistaa mediayritysten osakkeita. Tämä on myös osa Move Forward -puolueen peruskirjaa.

Nyt kysymyksiä herätetään molemmilta puolilta mediaosuuksien ympärillä (ne, jotka tukevat ja vastustavat Pitaa pääministerin paikalta).

Pitan kannattajat sanoivat, että iTV:n asema ei ole selvä, sillä sen asemaa käsitellään korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Lisäksi Pita itse asiassa piti iTV:n osakkeita edesmenneen isänsä perillisenä ja oli jo siirtänyt kyseiset osakkeet sukulaisilleen välttääkseen "tulevaisuuden komplikaatiot" hänen selityksensä mukaan.

Lisäksi äskettäin on paljastunut useita iTV:n toiminnasta ristiriitaisia ​​lausuntoja, jotka ovat saaneet Move Forward -puolueen jäsenet uskomaan, että tietyt henkilöt yrittävät nimenomaan käynnistää yrityksen uudelleen estääkseen Pitaa asettumasta pääministeriksi.

Pitaa vastustavat kuitenkin sanovat, että tällaisilla liikkeillä ei ole vaikutusta, koska hän on jo rikkonut lakia omistamalla iTV:n osakkeita ennen kuin hän ilmoittautui pääministeriehdokkaaksi ja väittäen, että hän tiesi nimenomaisesti, että tämä oli hylkääminen.

Ruangkrai Leekitwattana, yksi ensimmäisistä valituksen tehneistä, huomautti myös, että iTV jatkoi edelleen teknisesti mediatoimintaansa tähän päivään asti vireillä olevasta oikeusjutusta huolimatta. Tästä asiasta kuitenkin keskustellaan, koska yritys on vain teknisesti vielä toiminnassa, mutta ei näytä olevan täysin toiminnassa meneillään olevien oikeustoimien vuoksi.

Tutkinnan tuloksilla on merkittäviä vaikutuksia Pitan ehdokkuuteen ja Thaimaan poliittiseen tulevaisuuteen.

Move Forward -puolue voitti eniten kansanedustajapaikkoja viimeisimmissä Thaimaan vaaleissa ja sen seurauksena Pita on selvästi ilmaissut aikeensa olla seuraava pääministeri. Mutta tämä vaatii merkittävää ääniliittoa, mukaan lukien ei-valittu Juntan ehdokas senaatti, tehdäkseen niin tällä hetkellä.

Tämä este, yhdessä liittouman koossa pitämisen kanssa, tulee kuitenkin myöhemmin, jos Pita pystyy vastaamaan menestyksekkäästi nykyiseen median jakamishaasteeseen. Jos Pita hylätään pääministerinä, hän on Move Forwardin ainoa virallisesti ehdolla oleva jäsen, ja tämä tarkoittaisi käytännössä, että seuraavan pääministerin tulisi olla eri puolueesta riippumatta siitä, onko Move Forward voittanut eniten kansanedustajapaikkoja.

Toistaiseksi kaikki odottavat ja katsovat, kun vaalilautakunta harkitsee syytteitä ja tietoja ja seuraavia vaiheita, milloin tahansa.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.