Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat menneeltä viikolta: Pride-kuukauden juhlat ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta, maanantaista 5. kesäkuuta 2023 sunnuntaihin 11. kesäkuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat! Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

  1. Tuhannet LGBTQ+-ihmiset, heidän liittolaisensa ja poliittiset johtajat marssivat läpi Bangkokin keskustan sunnuntaina juhlistaakseen Pride-kuukautta ja edistääkseen sukupuolten tasa-arvoa maassa järjestettävässä toisessa virallisessa Pride-kulkueessa.

Thaimaan pääministeri-toiveikas ja Move Forward -puolueen (MFP) johtaja Pita Limjaroenrat lupasi Pride-tapahtumassa Bangkokissa, että hän valtuuttaisi parlamentin äänestämään LGBTQ+-ihmisten tasa-arvolakiehdotuksesta 100 päivän kuluessa hänen virkaanastumisestaan.

Lisää Pride-tapahtumia järjestetään kesäkuun aikana.

2. Joukko kannabiksen kannattajia ilmoitti juhlivansa niin sanottua thaimaalaista kannabispäivää eduskunnan edessä 9. kesäkuuta.

Kesäkuun 9. päivänä tuli kuluneeksi vuosi siitä, kun Thaimaa dekriminalisoi kannabiksen.

3. Thaimaan poliisi etsii nuorta kadonnutta malesialaista naista, joka on ollut päivien ajan poissa äidistään vieraillessaan rajakaupungissa Mae Sain alueella Chiang Rain maakunnassa Pohjois-Thaimaassa.

Viimeiset hänen lähettämänsä kuvat osoittivat, että hän oli Mae Sain rajakaupungissa Chiang Raissa. Kaupunki sijaitsi vastapäätä Myanmarin rajakaupunkia Tachilekia. Hän on edelleen kateissa.

4. Thaimaan vaalilautakunta ilmoitti tänä iltana, 9. kesäkuuta 2023, että he ovat hylänneet useita valituksia ja vetoomuksia Move Forward -puolueen johtajaa ja pääministeri-toivoista Pita Limjaroenratia vastaan, jotka liittyvät mediaosuuksien hallintaan, ja totesivat, että ne jätettiin lain mukaisen valitusajan jälkeen.

Siksi kysymys ei ole enää osakkeiden omistamisesta, vaan pikemminkin siitä, että Pita tietoisesti lähti pääministeriksi niiden kanssa ja tiesi, että he voisivat hylätä hänet. Jos Pita todetaan syylliseksi, hän voi saada huomattavan vankeusrangaistuksen ja hänet hylätään.

5. Thai Alcohol Business Association eli TABA ilmoitti viime perjantaina 9. kesäkuuta 2023, että se tukee maan nykyisten alkoholinvalvontamääräysten muuttamista panimoiden, tislaajien, turistien ja kuluttajien hyödyksi.

Klo 2-5 alkoholin myyntikielto on ollut voimassa noin viisikymmentä vuotta, ja kiellon tarkka syy on tänä päivänä epäselvä useiden Thaimaan viranomaisten ja asukkaiden usein esittämien syiden ja myyttien vuoksi.

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.