Yliopisto-opiskelijoiden mielipidekysely Etelä-Thaimaassa tapahtuneesta irtautumisesta kohtaamaan Pattanissa kuollut upseeri.

Kansallinen -

Thaimaan viranomaiset valmistautuvat tutkimaan opiskelijoiden suorittamaa kyselyä Pattanin etelärajaprovinssissa Thaimaassa, jossa kysyttiin kansalaisilta, kannattavatko he ajatusta erottamalla Pattani muualta maasta.

Kiistanalainen kysely suoritettiin Pattanin Prince of Songkla Universityn valtiotieteen tiedekunnan isännöimässä tapahtumassa, jossa kysyttiin katsojilta: "Oletko samaa mieltä Pattanilaisten oikeudesta käyttää itsemääräämisoikeuttaan rajojen sisällä laista?"

Osallistujat saivat äänestää "Hyväksyn" tai "Ei samaa mieltä". Raporttien mukaan äänestys oli avoin Pattanin, Narathiwatin, Yalan ja Songkhlan provinssien asukkaille.

Äskettäin National Security Councilin (NSC) pääsihteeri kenraali Suphot Malaniyom paljasti, että maanantaina 12. kesäkuuta NSC:n neuvosto kokoontuu keskustelemaan yllä olevasta asiasta.

Hän sanoi, että kokous oli vastaus väliaikaisen pääministerin Prayut Chan-o-chan huoleen siitä, että kysely saattaa johtaa konflikteihin maan sisällä. Siksi hän määräsi tutkinnan paljastaakseen totuuden ja varmistaakseen, että oikeustoimiin ryhdytään oikeudenmukaisesti, jos asianosaiset todetaan syyllisiksi.

– Eroamisen puolesta äänestäminen on lain vastaista, eikä sitä voida toteuttaa. Se ei hyödytä kansaa, koska äskettäin valittujen eduskunnan vaaleilla valittujen edustajien rooli on jo vastuussa kansan toiveiden ja asioiden edustamisesta sekä ratkaisujen löytämisestä lainsäädäntökehyksen puitteissa, kenraali Suphot sanoi.

Thaimaa on perustuslain 1 artiklan mukaan jakamaton valtakunta.

Erillisessä tapauksessa upseeri, Pol. Cpl. Pattanin rautatieasemalla työskennellyt Phichak Buakaew ammuttiin ohiajotapauksessa tuntemattoman epäillyn toimesta, joka käytti burkaa salatakseen henkilöllisyytensä ja aseensa.

Rikollinen oli neljän hengen ryhmässä. Myös yksi rautatieviranomainen loukkaantui ammuskelussa. Epäillyt onnistuivat saamaan kuolleen poliisin ampuma-aseet ja pakenivat paikalta.

Viranomaiset etsivät edelleen epäiltyjä lehdistön ajan.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.