Alkoholin valvontalainsäädäntö Thaimaassa on erimielinen asia vaalien jälkeisellä kaudella

Kansallinen -

Thai Alcohol Business Association eli TABA ilmoitti viime perjantaina 9. kesäkuuta 2023, että se tukee maan nykyisten alkoholinvalvontamääräysten muuttamista panimoiden, tislaajien, turistien ja kuluttajien hyödyksi.

Thaimaan kansanterveysministeriö on kuitenkin ehdottanut useita uusia kiistanalaisia ​​säädöksiä, jotka kriitikoiden mukaan voivat vahingoittaa vakavasti matkailu- ja ravintola-alaa. Ehdotusten kannattajat väittävät, että ne auttavat hillitsemään alkoholiin liittyviä ongelmia ja rattijuopumusta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Khemika Ratanakul sanoi, että joitain alkoholijuomien valvontalain säännöksiä tulisi muuttaa, jotta ne vastaisivat nykyistä sosiaalista ja taloudellista tilannetta, erityisesti alkoholijuomien myyntikieltoa klo 2–5. sekä alkoholin mainonnan ja mainitsemisen tai esittämisen rajoituksia sosiaalisessa mediassa.

Klo 2–5 alkoholin myyntikielto on ollut voimassa noin viisikymmentä vuotta, ja kiellon tarkka syy on tänä päivänä epäselvä useiden Thaimaan viranomaisten ja asukkaiden esittämien useiden syiden ja myyttien vuoksi. Varsinkin matkailualueilla laki aiheuttaa hämmennystä ja pettymystä.

Mitä tulee yleisiin mainonnan rajoituksiin, ne ovat usein aiheuttaneet ongelmia vuosien varrella, sillä se on aiheuttanut kysymyksiä siitä, että joku vain julkaisee henkilökohtaisessa sosiaalisessa mediassa juomisestaan ​​ystävien kanssa.

Rouva Khemika korosti kolmea keskeistä lain osa-aluetta, jotka hänen mukaansa vaativat nopeaa tarkistamista. Näitä ovat muun muassa alkoholimyynnin aikarajoitukset erityisesti matkailuvyöhykkeillä, tarve huomioida viranomaisille annettu harkintavalta lain tulkinnassa sekä lainvalvontaviranomaisten määräysten laiminlyönneille määrättyjen merkittävien sakkojen uudelleenarviointi.

Hän nosti esiin kysymyksen viranomaisille myönnetystä liiallisesta toimivallasta lain tulkinnassa ja ilmaisi epäilyksen heidän päätöksenteon puolueettomuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Hän väitti myös, että lainvalvontaviranomaiset käyttivät usein epämääräisiä Thaimaan alkoholilakeja tapana kerätä lahjuksia ja kannustaa korruptioon erityisesti baareissa ja yökerhoissa.

"Jotkut säännökset ovat kuin porsaanreikiä, jotka vahingoittavat maan matkailuteollisuutta ja sallivat samalla lahjukset ja korruption", hän sanoi. "Maa vaatii selkeitä ja ytimekkäitä säännöksiä, eikä siinä ole tilaa epäselvyydelle."

Yhdistys sanoi vastustavansa myös nykyisen kansanterveysministeriön ehdottamaa alkoholivalvontalain uutta versiota ja lisäsi, että se on liian ankara ja tuhoaa sekä thaimaalaiset kuluttajat että yrittäjät, erityisesti ne, jotka pitävät baareja ja ravintoloita.

Pattaya News toteaa, että nämä ehdotukset tarkoittaisivat pohjimmiltaan sitä, että alkoholin nauttiminen puolenyön jälkeen ravintoloissa ja baareissa olisi kansanterveysministeriön sääntöjen vastaista. Tästä syystä riippumatta lakisääteisistä sulkemisajoista tai siitä, jos tapahtumapaikka lopettaa alkoholin tarjoilun keskiyöllä, alkoholin nauttiminen tapahtumapaikalla voi johtaa sakkoihin ja asianomaisten viranomaisten ja viranomaisten tekemiin ratsioihin.

Ehdotusta ovat panostaneet laajalti Covid-19:n jälkeen edelleen toipuvat vieraanvaraisuus- ja matkailuyhdistykset, jotka ovat taistelleet vuoden ajan laillisten sulkemisaikojen ja alkoholinkäyttöaikojen pidentämisestä viihdealueilla. Alkoholin vastaiset yhdistykset ovat kuitenkin jatkuvasti taistelleet lakimuutoksista, jopa Pattayan ja Phuketin kaltaisilla turistialueilla, väittäen, että se lisää rattijuopumusta.

”Alkoholinhallintatoimenpiteet tulee räätälöidä sekä toimeentulon että uran nykytilanteeseen. Säännösten on edistettävä reilua kilpailua ja edistettävä vastuullista juomiskäyttäytymistä eri toimialojen tehokkaiden ratkaisujen löytämiseksi yhteistyössä, Khemika sanoi.

Thaimaan alkoholiliiketoimintayhdistys tukee Move Forward -puolueen progressiivista alkoholilakia, koska se luo oikeudenmukaisemmat säännöt alkoholin tuotantoon, antaa kuluttajille enemmän vapautta ja vähentää heidän mukaansa korruptiota.

Move Forward -puolue tukee myös pitkään kehutun klo 2-5 alkoholinmyyntikiellon poistamista, baarien ja ravintoloiden lakisääteisten sulkemisaikojen pidentämistä ja Pattayan kaltaisten alueiden muuttamista 24 tunnin viihdealueeksi yöelämän toimijoiden pyynnöstä.

Move Forward on myös ehdottanut alkoholikiellon lopettamista uskonnollisina juhlapäivinä, sanomalla, että se loukkaa Thaimaan perustuslaissa taattua uskonnonvapautta ja vahingoittaa matkailu- ja vieraanvaraisuusalan yrittäjiä.

Yksi asia on varma… alkoholilainsäädäntö on varmasti tärkeä poliittinen keskustelu ja kysymys lähitulevaisuudessa, kun Thaimaan uusi hallitus muodostuu, aivan kuten kannabiksen sääntely.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.