Thaimaan vaalilautakunta hylkäsi Pitaa vastaan ​​esitetyt valitukset mediaosakkeiden hallussapidosta, mutta tutkinta jatkuu

Bangkok, Thaimaa

Thaimaan vaalilautakunta ilmoitti tänä iltana, 9. kesäkuuta 2023, että he ovat hylänneet useita valituksia ja vetoomuksia Move Forward -puolueen johtajaa ja pääministeri-toivoista Pita Limjaroenratia vastaan, jotka liittyvät mediaosuuksien hallintaan, ja totesivat, että ne jätettiin lain mukaisen valitusajan jälkeen.

Pitalla on kuitenkin uusi ja merkittävä este pyrkimyksessään tulla Thaimaan seuraavaksi pääministeriksi, sillä vaalilautakunta ilmoitti jatkavansa tutkintaa siitä, kilpailisiko Pita tietoisesti pääministeristä samalla kun hänellä oli mediaosuudet ja oli tietoinen, että se voisi olla Thaimaan lakien sekä Move Forward Partyn sääntöjen rikkominen.

Näin ollen kysymys ei ole enää osakkeiden omistamisesta vaan pikemminkin siitä, jos Pita tietäisi

Jos Pita todetaan syylliseksi, hän voi saada huomattavan vankeusrangaistuksen ja hänet hylätään.

Pita totesi puolestaan ​​thaimaalaisille tiedotusvälineille myöhään perjantai-iltana, että vaalilautakunta ei ollut vielä ilmoittanut hänelle henkilökohtaisesti tuloksista ja oli varma, että hänet todetaan syyttömäksi ja että hän pystyy jatkamaan tehtäviään ja velvollisuuksiaan Move Forwardin kanssa. Juhla.

Pita sanoi olevansa pohjimmiltaan avoin kirja ja suhtautuu myönteisesti kaikkiin tutkimuksiin, luottaen päätöksiinsä ja syyttömyytensä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

=======================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.