Thaimaan vaalilautakunta suosittelee äänten uudelleenlaskentaa joissakin vaalipiireissä

Vaalilautakunta (EC) ryhtyy toimiin säilyttääkseen äskettäin pidettyjen parlamenttivaalien eheyden. Erityisesti se aikoo suositella äänten uudelleenlaskentaa tietyissä puoluelistan vaalipiireissä havaittuaan jaettuja mutta käyttämättömiä äänikortteja. Monimutkaisuutta lisää se, että EY kiirehtii myös tutkimaan yli 280 kiistaa, jotka kyseenalaistavat vaalitulosten oikeellisuuden.

EY totesi, että kaikki nämä kiistat eivät liity toisiinsa, ja lisäsi, että jotkut ovat melko vakavia ja niillä voi olla vakavia seurauksia. Tarkasteltuaan asioita tarkasti EY totesi myös havainneensa, että joillakin kanteluilla ei ollut sisältöä, joten ne hylättiin sen mukaisesti, kun taas oikeutetuilta vaikuttaneita valituksia tutkitaan parhaillaan.

Selvitys on laaja, ja se koskee noin 20-30 vaaleilla valittua virkamiestä kaikista poliittisista puolueista. Väitteet vaihtelevat äänten ostamisesta ja harhaanjohtavista kampanjataktiikoista maineen vahingoittamiseen tähtääviin herjauskampanjoihin. Näiden tapausten vakavuus mitataan esitettyjen todellisten todisteiden perusteella.

Lain mukaan EY voi julkistaa vaalitulokset vaalipiiriin perustuville kansanedustajille vain, jos he ovat varmoja, että vaalit toimitettiin reilusti ja oikeudenmukaisesti, ja kun he ovat tarkistaneet vähintään 95 prosenttia kaikista vaalipiireistä. EY lisäsi, että kansanedustajien virallinen tunnustamis- ja hyväksymisprosessi jatkuu ilman tarpeetonta viivytystä, koska sen tavoitteena on saattaa prosessi päätökseen 60 päivän kuluessa.

Toisessa kehitysvaiheessa EY:n odotetaan ehdottavan äänten uudelleenlaskentaa joidenkin suhteellisten edustustojen osalta tällä viikolla. Siirto tapahtuu sen jälkeen, kun havaittiin eroja laskettujen äänten ja näissä yksiköissä todella äänestäneiden ihmisten lukumäärän välillä. Nämä poikkeamat näyttävät mahdollisesti johtuneen kaksinkertaisesta laskennasta tai merkintöjen puuttumisesta laskentaprosessin aikana.

Edellinen on Thaimaan hallituksen PR-osaston lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/