Viisi thaimaalaista kaupunkia, mukaan lukien Phuket, jotka UNESCO on tunnustanut luoviksi kaupungeiksi eri kategorioissa

LEHDISTÖTIEDOTE:

BANGKOK (NNT) – Thaimaa on kerännyt kansainvälistä tunnustusta, kun Unesco on nimennyt maan viisi kaupunkia luoviksi kaupungeiksi eri kategorioissa, mukaan lukien gastronomia, käsityö, kansantaide ja muotoilu.

Ilmoituksen teki hallituksen tiedottaja Anucha Burapachaisri, joka korosti moninaisten luovien kykyjen ja kulttuuriperinnön läsnäoloa näissä kaupungeissa.

Phuket sai ensimmäisenä Unescon Creative City of Gastronomy -statuksen vuonna 2015. Saaren paikallinen elintarviketeollisuus tuottaa vaikuttavat noin 3.6 miljardin dollarin vuositulot. Provinssin perinteiset ruokalajikkeet, jotka ovat syvästi juurtuneet paikalliseen kulttuuriin ja siirtyneet sukupolvelta toiselle, ovat myötävaikuttaneet sen Unescon tunnustukseen.

Poikkeuksellisesta käsityöstään ja kansantaiteellisuudestaan ​​tunnettu Chiang Mai valittiin Unescon luovaksi kaupungiksi vuonna 2017. Maakuntaa on pitkään juhlittu puukäsityöosaamisestaan ​​sekä keramiikan, niello- ja hopeatuotteiden valmistuksesta.

Vuonna 2019 Bangkok ansaitsi Unescon luovan kaupungin -statuksen muotoilun alalla. Tunnustus myönnettiin Bangkokille sen ainutlaatuisesta yhdistelmästä vanhaa ja modernia designia, joka heijastaa sen ihmisten monimuotoisuutta ja kaupungin designmaiseman kehitystä.

Sukhothai, samanlainen kuin Chiang Mai, sai Unescon käsityö- ja kansantaiteen luovan kaupungin kunniaksi. Maakunnassa on vaikuttava yhteisö, jossa on yli 1,300 XNUMX käsityöläistä, jotka ovat mukana useilla yhteisöpohjaisilla aloilla, kuten tekstiilien kudonta, keramiikan valmistus sekä kulta-, hopea- ja Sangkhalok-keramiikan valmistus.

Samaan aikaan Phetchaburi, joka tunnetaan ekologisesta monimuotoisuudestaan ​​ja perinteisistä yhteisön resepteistä, nimettiin Unescon luovaksi gastronomian kaupungiksi. Tunnustus korostaa alueen rikkaita kulinaarisia perinteitä ja sitoutumista kulttuuri- ja luonnonperinnön säilyttämiseen perinteisten yhteisön reseptien avulla.

Tiedot ja lähde: NNT

=======================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.