Thairuoka on tulossa suositummaksi Kiinassa

Thaimaalainen ruoka on listattu neljänneksi suosituimmaksi ulkomaiseksi keittiöksi Kiinassa länsimaisen, japanilaisen ja korealaisen ruoan jälkeen. Myös Thaimaassa vierailevien kiinalaisten matkailijoiden määrä on jatkanut kasvuaan, koska Kiina avasi maan kokonaan uudelleen vuoden 2023 alussa mahdollistaakseen kansainvälisen matkustamisen.

Pääministerin apulaispääsihteeri ja vt. hallituksen tiedottaja Anucha Burapachaisri lainasi raporttia Dianpingissa, yhdessä Kiinan johtavista elämäntapapalveluiden alustasta, jossa todettiin, että thaimaalaisten ravintoloiden määrä Pekingissä on kolminkertaistunut viimeisen kolmen vuoden aikana. Ravintoloissa on tarjolla monenlaista thaimaalaista ruokaa, aina kuninkaallisesta thaimaalaisesta keittiöstä aina katuruokaan Tom Yam Kung (mausteinen katkarapukeitto).

Anucha sanoi, että thai-ruoan suosio Kiinassa kuvastaa menestystä maan kulinaarisen kulttuurin edistämisessä, mikä luo lisää taloudellista arvoa vastauksena "thaikeittiön maailmalle" -politiikkaan. Hän kertoi, että kiinalaiset ovat kiinnostuneempia thai-ruoan nauttimisesta ravintoloissa, ja monet heistä valmistavat myös thaimaalaista ruokaa kotona, sillä raaka-aineita thai-ruoan valmistukseen on nyt saatavilla monilta alueilta Kiinassa.

Ulkomailla sijaitsevien thaimaalaisten ravintoloiden Thai SELECT -logo auttaa myös lisäämään kiinalaisten kuluttajien luottamusta. Thai SELECT on Thaimaan kauppaministeriön myöntämä sertifikaatti, joka takaa thaimaalaisten elintarvikkeiden ja thaimaalaisten ravintoloiden aidon thaimaalaisen maun Thaimaassa ja ulkomailla. Symboli myönnetään ravintoloille, jotka tarjoavat aitoa thaimaalaista ruokaa korkealaatuisella maulla, hienostuneella sisustuksella ja erinomaisella palvelulla.

Pääministeri kenraali Prayut Chan-o-cha uskoo, että thaimaalainen ruoka, joka on osa Thaimaan "pehmeää voimaa", lisää thaimaalaisen kulttuurin tunnettavuutta kansainvälisesti, erityisesti Kiinassa, joka on yksi Thaimaan suurimmista markkinoista. Thaimaasta on tullut merkittävä elintarvikkeiden ainesosien tuottaja ja viejä, ja hallitus on jatkanut thaimaalaisten yrittäjien ja ravintola-alan toimijoiden markkinointimahdollisuuksien laajentamista kotimaassa ja ulkomailla.

Anucha sanoi myös, että 1.-18 Thaimaa otti vastaan ​​yli miljoona kiinalaista turistia. Thaimaan matkailuviranomainen arvioi, että vuonna 2023 Thaimaassa vierailee viisi miljoonaa kiinalaista turistia, mikä tuo tullessaan 2023 miljardia bahtia.

Aeronautical Radio of Thailand, Ltd. arvioi, että tilivuonna 2023 (lokakuu 2022 – syyskuu 2023) Thaimaa vastaanottaa noin 46,175 XNUMX lentoa Kiinasta, millä on tärkeä rooli Thaimaan talouden piristymisessä ja Thaimaan talouden elpymisessä. Thaimaan lentoteollisuus.

Edellinen on Thaimaan hallituksen lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/