Phuketin rikosvapaa hanke houkuttelee yli 1,000 XNUMX ulkomaalaista viisumien ylijäämiseen

BANGKOK (NNT) – Phuketin ylistetyn rikosvapaan hankkeen suurena voitona yli 1,000 800 ulkomaalaista on pidätetty viisumien ylittymisestä Phuketin maahanmuuttoviraston ja lomasaaren XNUMX majoitusliikkeen yhteistyön ansiosta.

Phuketin viranomaiset sanoivat, että tämä saavutus on tulosta yritysten toteuttamista rikollisista toimenpiteistä, joiden avulla ne voivat ilmoittaa poliisille viipymättä kaikista epäilyttävästä toiminnasta, johon liittyy ulkomaisia ​​vieraita.

Phuketin maahanmuuttopäällikkö Pol Col Thanet Sukchai sanoi, että Phuketin majoitustiloihin rekisteröityneiden ulkomaisten vieraiden määrä on viimeisen kahden kuukauden aikana ylittänyt samana aikana saapuneiden ulkomaalaisten matkailijoiden määrän yli 20 prosentilla. Tämä merkittävä ero sai aikaan tutkimuksen, joka johti useiden viisumien oleskeluajan ylittäneiden henkilöiden tunnistamiseen ja vangitsemiseen.

Uuden tietokannan käyttöönotto oli ratkaisevassa roolissa tämän aloitteen onnistumisessa, sillä poliisi pystyi jäljittämään äskettäin kadonneen ulkomaalaisen. Toukokuun 1. ja 25. päivän välisenä aikana maahanmuuttopoliisi teki ratsioita 1,550 11 kohdepisteeseen eri puolilla Phuketia, minkä seurauksena pidätettiin XNUMX henkilöä, jotka olivat jääneet viisuminsa yli, ja lisäksi neljä henkilöä, jotka olivat tulleet Thaimaahan laittomasti.

Maahanmuuttoviraston tietotekniikkakeskuksen mukaan yhteensä 1,050 391 ulkomaalaisen todettiin jääneen viisuminsa yli. Heistä 228 henkilöä ei yöpynyt ilmoittamissaan majoitustiloissaan ja 331 oli jo lähtenyt Thaimaasta. Lisäksi 109 turistia oli jättänyt viisuminsa jatkamista koskevan pyynnön, ja XNUMX:n kerrottiin kuolleen. Yksi henkilö tunnistettiin vuodepotilaaksi, ja toinen oli saanut Thaimaan kansalaisuuden.

Tiedot ja lähde: NNT

=====================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.