Tänään on Maailman tupakaton päivä, Thaimaan kampanja keskittyy höyrystyksen lopettamiseen

Thaimaa-

Tänään, 31. toukokuuta 2023, vietetään Maailman terveysjärjestön eli WHO:n määrittelemää tupakatonta päivää.

Päivän tarkoituksena on WHO:n mukaan lisätä tietoisuutta tupakoinnin vaaroista. Se on suunniteltu erityisesti tuomaan esiin tupakoinnin terveysriskejä ja passiivisesta tupakoinnista mahdollisesti aiheutuvia vaarallisia vaikutuksia tupakoimattomille.

Samaan aikaan Thaimaassa Non-Smoking Campaign Foundation ja Tobacco Consumption Control Network keskittyvät höyryämiseen, jonka he sanovat olevan suuri ja kasvava huolenaihe nuorille.

Siksi Maailman tupakaton päivän 2023 kampanjan iskulause Thaimaassa on "Sähkösavukkeet ovat myrkyllisiä, riippuvuutta aiheuttavia, vaarallisia".

Thaimaassa on yksi maailman tiukimmista höyrystyksen vastaisista laeista, TPN toteaa, vaikka monet aktivistit ja ryhmät ovat taistelleet sen laillistamiseksi keskittyen siihen, että se on heidän mukaansa turvallisempi vaihtoehto kuin savukkeet ja auttaa monia ihmisiä. Lopeta tupakoiminen.

Sillä välin Bangkokissa kuvernööri Chadchart Sittipunt sanoi 30. toukokuuta 2023, että hän pitää joka päivä tupakoinnin kieltämistä ja hänen tiiminsä keskittyy tupakointilakien täytäntöönpanoon koko pääkaupungissa.

Thaimaassa on monia tupakointiin liittyviä lakeja, mutta niitä pannaan täytäntöön harvoin, mikä johtaa tupakoimattomien säännöllisiin valituksiin ihmisten sytyttämisestä yleisissä tiloissa, baareissa, ravintoloissa ja muissa tiloissa. Saat meiltä lisätietoja Thaimaan tupakointikielloista napsauttamalla tai napauttamalla tätä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

=====================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.