Kesäkuu 2023 on jälleen kiireinen kuukausi täynnä festivaaleja ja tapahtumia

LEHDISTÖTIEDOTE:

Visakha Bucha -päivän juhlat, Loein kuuluisa Phi Ta Khon -festivaali, Amazing Thailand Grand Sale 2023, Cross-Region Travel Fair, monet maratonit/puolimaratonit ja paljon muuta tapahtuu tässä kuussa.

Thaimaassa järjestettävien lukuisten tapahtumien ja festivaalien ohella – mukaan lukien Bun Luang- ja Phi Ta Khon Festival 2023 Loeissa, Amazing Thailand Grande Sale 2023 kuudessa kohteessa eri puolilla maata sekä monet erilaiset maratonit ja puolimaratonit, myös kesäkuu 2023 näkee yhden tärkeimmistä buddhalaisista päivämääristä, tämä on Visakha Bucha -päivä 3. kesäkuuta.

Visakha Bucha -päivä
Joka vuosi kuudennen kuun täysikuussa vietettävä Visakha Bucha -päivä juhlii Lord Buddhan syntymää, valaistumista ja kuolemaa. Tänä päivänä buddhalaiset menevät temppeliin palvomaan ja muistelemaan Buddhan opetuksia ja sosiaalisia ja hengellisiä arvoja sekä suorittamaan ansioita ja kynttilänvaloseremonioita. Tähän sisältyy iltainen Wien Tien kynttiläkulkue, jossa buddhalaiset kannattajat pitelevät sytytettyjä kynttilöitä kädessään ja kiertävät temppeliä kolme kertaa edustaen yhtä Buddhaa, kahta hänen opetuksiaan ja kolmea munkkikuntaa.

Tässä on joitain Visakha Bucha -päivän juhlista, joita järjestetään ympäri maata:

Sukhothai "Wien Tien Ta Khan" Visakha Bucha -päivä 2023
2.–3. kesäkuuta 2023, Wat Chang Lom, Sukhothain historiallinen puisto, Sukhothai

"Wien Tien Ta Khan" kynttiläkulkue järjestetään klo 19.00. 3 päivänä kesäkuuta. sana "Ta Khan" viittaa perinteiseen savilamppuun, joka on ainutlaatuinen muinaisessa Sukhothain kaupungissa. 2. kesäkuuta on Khon-show Ramayana-tarinasta ja sarja Sukhothain draamataiteen korkeakoulun esityksiä. Kesäkuun 3. päivänä nähdään kuninkaallisia teatteriesityksiä ja tähtien katselutoimintaa. Kaksipäiväisen tapahtuman aikana on myös myynnissä paikallista ruokaa ja tavaroita.

Mae Hong Son Visakha Bucha -päivä 2023
2.-4, Ban Chong Kham School ja Wat Phra That Doi Kongmu, Mae Hong Son

Paikallisesti tunnetaan nimellä Nataya Heng-sattha Gingala Nom Bucha Visakhaburamee, tapahtuma on perinteinen ansioiden ansaitsemisseremonia, joka järjestetään joka vuosi Mae Hong Sonissa Vesakha Bucha -päivänä. Tapahtuma on yksi niistä 16 eri puolilta Thaimaasta peräisin olevaa festivaalia, jotka kulttuuriministeriö on määritellyt kansainvälisellä näyttämöllä. Tämän mukaisesti Mae Hong Sonin provinssi kohottaa tapahtumaa entistä näyttävämmällä Gingala Lanna Bird Dance -tanssilla, johon kuuluu vähintään 200 Gingala lintutanssijaa, sekä Gingala lintukulkueita yhdeksältä eettiseltä ryhmältä Mae Hong Sonissa sekä muista Pohjois-Thain maakunnista. . Siellä järjestetään myös Gingala lintutanssikilpailuja ja -näyttely. Tapahtuman ytimessä Visakha Bucha -päivän juhla Wat Phra That Doi Kongmussa 3. kesäkuuta on aamualmujen tarjoaminen buddhalaisille munkeille, rukouksia ja meditaatiota sekä Wien Tien kynttiläkulkue.

Nakhon Phanom Visakha Bucha -päivä 2023
3. kesäkuuta 2023, Wat Phra That Phanom, Nakhon Phanom

Nakhon Phanomissa järjestettävän Visakha Bucha -päiväjuhlan avainelementti on "Khao Thip" tai Madhupayas-riisin (maito-riisivanukas hunajalla) valmistusseremonia – rituaali, jota noudatetaan monissa paikallisissa yhteisöissä kaikkialla Thaimaassa Visakha Bucha -päivänä. Wat Phra That Phanomissa buddhalaiset munkit laulavat riisinvalmistusseremonian aikana, ja kun seremonia on suoritettu, riisi jaetaan paikallisten kesken hyvän onnen ja terveyden vuoksi.

Kanchanaburi Visakha Bucha -päivä 2023
3. kesäkuuta 2023 Wat Tha Khanun, Kanchanaburi

Wat Tha Khanun pitää hallussaan Wien Tien kynttiläkulkue kolme kertaa vuodessa Makha Bucha -päivänä, Visakha Bucha -päivänä ja Asahna Bucha -päivänä. Näinä päivinä temppeli asettaa tuhansia palavia lyhtyjä tai "Pang Prathip" luoda kirjaimia tai kuvia, jotka on omistettu Buddhalle.

Maailman ainoa Wien Tien -seremonia vesillä, Phayao-järvi
3.–5. kesäkuuta 2023, Wat Tilok Aram, Phayao

Wien Tien tai kynttiläkulkue vesillä Wat Tilok Aram -kadulla järjestetään kolme kertaa vuodessa buddhalaisina lomapäivinä Makha Bucha Day, Visakha Bucha Day ja Asahna Bucha Day. Tässä, Wien Tien jossa buddhalaiset kannattajat pitelevät sytytettyjä kynttilöitä kädessään ja kiertävät temppeliä kolme kertaa, tehdään veden päällä, joten se on ainoa paikka maailmassa, jossa on tämä seremonia. Tämä johtuu siitä, että Wat Tilok Aram rakennettiin veteen Phayao-järven keskellä sijaitsevalle saarelle. Visakha Bucha -päivänä 2023 seremoniassa on 50 venettä, jotka kiertävät Wat Tilok Aramin kolme kertaa.

Kalasin Visakha Bucha -päivä 2023
3.–7. kesäkuuta 2023, Phrathat Yakhu, Kamalasain piiri, Kalasin

Tämä pidetään maakunnan maamerkissä Phrathat Yakhu Chedissä. Aktiviteetteihin kuuluu yli 2,290 1,600 Kalasin College of Dramatic Artsin tanssijan ylistysparaati ja seremonia, valo- ja ääniesityksiä sekä yli XNUMX XNUMX perinteistä Isan-lippua tai 'thung' ja perinteinen Praewa ja Isan-vaatteet esillä osana juhlia.

Muut tapahtumat ja festivaalit
Tässä on luettelo – tapahtumapäivän mukaan lajiteltuna – kulttuuri-, viihde-, urheilu- ja muista tilaisuuksista, jotka järjestetään Thaimaassa kesäkuussa Visakha Bucha -päivän juhlien lisäksi.

Roi Et Bun Bung Fai -festivaali 2023
27.-4, Suwannaphum District, Roi Et

Tämä innostava ja toiminnantäyteinen vuotuinen festivaali jatkuu Roi Etissä kesäkuuhun asti, jossa kotitekoisia raketteja laukaistaan ​​taivaalle henkeäsalpaavana ja meluisana spektaakkelina, jota ei kannata missata.

Upea Thaimaan kulinaarinen kaupunki
31.–2, Bangkok
9.–11. kesäkuuta 2023, Khon Kaen
16.-18, Phuket
23.–25. kesäkuuta 2023, Chanthaburi

"Amazing Thailand Culinary City" -hankkeen tavoitteena on kehittää ja mainostaa Thaimaata edelleen maailmanluokan gastronomian matkailukohteena. Bangkokin näyttely on gastronomian matkailualan ammattilaisten keskeinen osa, mutta kolme muuta tapahtumaa Khon Kaenissa, Phuketissa ja Chanthaburissa on suunniteltu esittelemään kulinaarisia kokemuksia kyseiseltä alueelta.

Alueiden väliset matkamessut
1.-4 Queen Sirikit National Convention Center, Bangkok
23.-25, UD Town -ostoskeskus, Udon Thani

"Matka Thaimaan halki, koe rajattomat edut" -konseptin alla esitelty tapahtuma järjestetään kannustamaan alueiden välistä matkustamista. Näyttelyssä on tarjouksia ja erikoistarjouksia majoituksesta, nähtävyyksistä, matkatoimistoista ja muista matkailutuotteista ja palveluista eri puolilla maata sekä paikallisia viisauksia käsitteleviä tee-se-itse-työpajoja Thaimaan viideltä alueelta.

Upea elokuvafestivaalikokemus
2.–4. kesäkuuta 2023, Wisdom Valley, Bang Lamungin alue, Chon Buri

Ensimmäistä kertaa järjestettävä Amazing Film Festival Experience esittää elokuvia jättiläisillä ulkonäytöksillä neljässä eri ympäristössä – järvenrannalla, ulkoilmateatterityylisessä, pystyelokuvissa ja metsäteatterityylisessä. Tapahtuman kolmen päivän aikana järjestetään elävää musiikkia, jossa esiintyy thaimaalaisia ​​artisteja.

Upea Phuket Plus Surf Fest 2023
2.-4 Kamala Beach, Phuket
16.-18, Patong Beach, Phuket
23.–25. kesäkuuta 2023, Surin Beach, Phuket

Amazing Phuket Plus Surf Fest 2023 pyrkii edistämään Thaimaan kuuluisia surffauspaikkoja maailman näyttämöllä ja houkuttelemaan lisää urheilumatkailijoita kuningaskuntaan. Surffauskilpailujen ohella tapahtumassa on tarjolla myös ruokaa, musiikkia ja muuta virkistystoimintaa, ja se merkitsee surffauskauden alkua Thaimaassa.

Juokse Fun Fruit Chanthaburissa 2023
3. kesäkuuta 2023, Chanthaburi Provincial Administration Organisation, Chanthaburi

Run Fun Fruit At Chanthaburi 2023 heijastelee hedelmätarhan ilmapiiriä, josta Chanthaburin maakunta tunnetaan, ja se sisältää 10 km:n minimaratonin ja 5 km:n Fun Runin.

Krabi Music Coffee & Craft #2
3, 4, 10, 11 kesäkuuta 2023, Krabin kaupungin ranta ja Khao Khanap Nam, Krabi

Krabi Music Coffee & Craft #2 sisältää erilaisia ​​makuja ja kahvityyppejä, joita voi nauttia ystävällisessä ja viehättävässä ympäristössä, sekä musiikkia ja taide- ja askartelutöitä, joita voi kokeilla klo 11.00-18.00. joka päivä.

Upea thaimaalainen maku @ Rayong
3.–5. kesäkuuta 2023, Rayong

Amazing Thai Taste@Rayong -tapahtuma on yksi kolmesta samankaltaisesta tapahtumasta, jotka järjestetään edistämään thaimaalaisen ruoan imagoa, joka on yksi Thaimaan 5F pehmeän voiman perusta. Muut ovat Amazing Thai Taste@Chiang Mai, joka järjestetään heinäkuussa ja Amazing Thai Taste@Udon elokuussa.

Bangkok Pride 2023
4. kesäkuuta 2023, Pathumwanin risteys Ratchaprasongin risteykseen, Bangkok

Kaikille sukupuolille ja ikäryhmille ystävällisessä tapahtumassa on esillä Thaimaan pisin sateenkaarilippu, joka edustaa LGBTQ+-yhteisön tasa-arvoa, ja ensimmäistä kertaa järjestetään myös Pride Stage, joka juhlii sukupuolten monimuotoisuutta centralworldin edessä klo 14.00-20.00.

Chumphon Night Run 2023
4. kesäkuuta 2023, Chumphon City Pillar Shrine, Chumphon

Chumphon Night Run 2023 sisältää 12 kilometrin minimaratonin ja 5.1 kilometrin hauskan juoksun, ja lähtö- ja maaliviivat ovat Paramindramakha Roadilla Chumphon City Pillar Shrine -pyhäkön edessä. Tapahtuman tunnelmaa lisäävät koristevalaistus, kehonmaalaustoiminta ja paikallisten taiteilijoiden musiikki.

Geopark and Fossil Festival 2023
8.–10. kesäkuuta 2023, Keski-Korat, Nakhon Ratchasima

Khoratin kansallisen geopuiston ja Khorat UNECSO Global Geoparkin julistamista juhliva tapahtuma sisältää luovan pukukilpailun ja kilpailuja, joissa keskitytään lelujen luomiseen "Isanin fossiilisesta maasta", parhaisiin ruokiin geopuiston luonnonsuojelualueelta, parhaisiin ideoihin geopark go green -yhteisötuotteita ja muita fossiileihin liittyviä teemoja.

Suphan Buri Music Craft & Folk Art Festival 2023
9.–13. kesäkuuta 2023, Wat Pa Lelai, Suphan Buri

Suphan buri ylpeilee luovana musiikin kaupunkina, sillä se on viiden thai-tyylisen musiikkigenren alkuperä, mukaan lukien vanhanaikainen thai-laulu, thai-kansanlaulu, thaimaalainen kantrilaulu, moderni thai-kansanlaulu ja thai-kielipop-rock-laulu. Siten festivaali esittelee tätä maakunnan ainutlaatuisuutta valikoimalla musiikkiesityksiä kaikista thai-tyylisistä musiikkilajeista, kulttuuriesityksistä, akateemisista keskusteluista, "Wai Khru" seremonia, taidemarkkinat, messut, jotka esittelevät kulttuurituotteita 25 maakunnasta Keski- ja Itä-Thaimaan alueelta, sekä etnisen kulttuurin paraati. Tapahtuma sisältää myös aktiviteetteja kunnioituksen kunnioittamiseksi Suphan Burin maakunnan arvostetulle Luang Pho To -kuvalle ja almujen tarjoamista munkeille.

Laguna Phuket Marathon 2023
10.–11. kesäkuuta 2023, Laguna Phuket

Thaimaan johtava maraton ja Phuketin suurin urheilutapahtuma, Supersports Laguna Phuket Marathon, on International Marathons and Distance Races -järjestön sertifioima, ja se on Bostonin maratonin karsintatapahtuma. Tänä vuonna 10.5 km, 5 km ja 2 km Kids Run ajetaan aamulla 10. kesäkuuta. Maraton ja Marathon Relay sekä puolimaraton ajetaan 11. kesäkuuta.

Bangkok Airways Samuin puolimaraton
11. kesäkuuta 2023, Phru Chaweng, Samui, Surat Thani

Tapahtuma sisältää 21 km:n puolimaratonin, 10 km:n ja 5 km:n kilpailut Samuin maalauksellisissa saarimaisemissa. Kilpailun lisäksi tarjolla on myös erilaisia ​​aktiviteetteja ja tapahtumia, mukaan lukien elävää musiikkia sekä myynnissä ruokaa ja juomaa.

Hua Hin Marathon 2023
11. kesäkuuta 2023, Hua Hin, Prachuap Khiri Khan

Hua Hin Marathonin kolmas osa, joka alkaa ja päättyy Khao Krailas -temppelissä, sisältää 42.195 km:n maratonin, 21 km:n puolimaratonin, 10.5 km:n minimaratonin ja 5 km:n Fun Run -matkan, jotka kaikki sisältävät rannan omilla reiteillään.

Cafe Run Rally 2023
11. kesäkuuta 2023, Hat Yai, Songkhla

Café Run Rallyn tarkoituksena on pitää hauskaa ja pysähtyä niin usein kuin haluat 12 km matkalla kokeakseen Pha Thongin osapiirin Baan Thung Jung -yhteisön ekomatkailun aktiviteetteja sekä kauniita maisemia ja luonnollinen ympäristö.

Mahtava Thaimaan suurmyynti 2023
15. kesäkuuta - 15. elokuuta 2023
Bangkok, Chiang Mai, Phuket, Udon Thani, Chon Buri (Pattaya), Songkhla (Hat Yai)

Tämä tärkein vuosittainen tapahtuma tarjoaa ostos-, syömis-, lento- ja matkustusalennuksia ja muita etuja osallistuvissa liikkeissä ja laitoksissa Bangkokissa, Chiang Maissa, Phuketissa, Udon Thanissa, Chon Burissa (Pattaya) ja Songkhlassa (Hat Yai). Tapahtuma vahvistaa Thaimaan imagoa maailman kuuden suosituimman ostosalueen joukossa. Yli 10,000 80 erinomaista tarjousta on tarjolla kuudessa kaupungissa, mukaan lukien ostosalennukset jopa XNUMX %.

Huippu Sukhothai
17.-18 Ramkhamhaengin kansallispuisto, Sukhothai

Peak, Sukhothai -kilpailu tarjoaa juoksijoille mahdollisuuden valloittaa Khao Luangin, joka on 1,200 metriä merenpinnan yläpuolella, Sukhothain maakunnan korkein huippu. Polkureitillä ajettavassa kilpailussa on neljä luokkaa alkaen 1 Peakistä, jonka kiipeilymatka on noin 3.5 km, kumulatiivinen korkeus 950 metriä ja kokonaismatka yli 7 km. 2 Peaks -luokka on kaksinkertainen, 3 Peaks -luokka kolme kertaa tämä ja Peak 24h -luokka on niin monta kertaa kuin juoksija pystyy.

Khao Prathap Chang Trail 2023
17.-18, Baan Chom Buengin kirjallinen kasvitieteellinen puutarha, Ratchaburi

Khao Prathap Chang Trail 2023 -tapahtuma sisältää 3 km, 10 km, 25 km, 35 km ja 50 km kilpailumatkat, jotka kaikki järjestetään 18. kesäkuuta, ja lisäksi järjestetään 3 km juoksu alle 12-vuotiaille lapsille. edellisenä päivänä 17. kesäkuuta.

HATYAI 21 Run Awakening
18. kesäkuuta 2023, Hat Yai, Songkhla

Songkhlan maakunta ja yksityinen sektori järjestävät yhdessä HATYAI 21 Run Awakening -kilpailun, jonka tavoitteena on tehdä siitä maailmanluokan juoksutapahtuma. Kilpailu alkaa ja päättyy 60:n edessäth Hänen Majesteettinsa Kuninkaan liittymisen kansainväliseen konferenssikeskukseen vuosipäiväjuhlat, joiden kokonaispituus on 21.1 km.

Bun Luangin ja Phi Ta Khonin festivaali 2023
23.–25. kesäkuuta 2023, Dan Sain piiri, Loei

Tämä ainutlaatuinen juhla, joka tunnetaan myös nimellä Ghost Festival, on täynnä värejä, kulttuuria ja perinteitä. Sen tunnetuin elementti on suurenmoinen Phi Ta Khon -paraati, jossa paikalliset tanssivat ja lyövät asennoituja kookospuun rungoista tehtyjä valtavia naamioita, joiden päällä on tahmeasta riisistä valmistettuja pajuhöyrystäviä, jotta ne näyttävät korkeammilta ja groteskemmilta.

Ensimmäisen päivän aktiviteetteja ovat muun muassa ruokauhrit munkeille, henkien kutsuseremonia, kulttuuriseremonia ja näyttämöesityksiä. Toisena päivänä on festivaalin virallinen avajaiset Dan Sain piiritoimiston edessä, henkien kutsuminen ja Phi Ta Khon -paraati, ansioiden tekeminen ja bamburakettien ampuminen. Kolmantena päivänä pidetään 13 peräkkäistä buddhalaista saarnaa Phon-Chai-temppelissä ja peräkkäisiä buddhalaisia ​​saarnoja kaikissa Dan Sain piirin kylissä.

Phuket Peranakan -festivaali 2023
23.-25, vanha kaupunki, Phuket

Kansainvälinen karnevaalityylinen paraati yli 1.2 kilometrin matkalla, yli 700 osallistujalla ja 20 kulkueella esittelemällä vanhankaupungin alueen rikasta perintöä ja perinteitä sekä Phuketin Peranakan historiaa. Muita esityksiä ovat valo- ja ääniesitys. Paikallisia asukkaita ja vieraita kehotetaan pukeutumaan perinteisiin Baba- ja/tai Kebaya-asuihin.

Bangsaen Grand Prix 2023
27.-2 Bang Saen Beachillä, Chon Burissa

Bangsaen Grand Prix on ikoninen B-Quik Thailand Super Series (TSS) Aasian piirikilpailun mestaruuskilpailu FIA GT3-, GTM-, GT4-, matkailuauto-, tuotantoauto-, ympäristöauto- ja kuorma-autoluokissa. Vuonna 2013 perustettu TSS on tänä vuonna 11th kausi. Bangsaen Grand Prix ajetaan FIA:n hyväksymällä 3.7 kilometrin katuradalla, ja siihen osallistuu yli 100 autoa.

Huomioithan, että useimpiin juoksutapahtumiin ilmoittautuminen on suljettu, mutta vierailijat voivat nauttia hauskasta tunnelmasta jokaisessa paikassa.

=====================

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.