Thaimaan suosituimmat kansalliset tarinat viime viikolta: MOU uuden hallituksen muodostamiseksi allekirjoitettu, kannabistilanne utuinen ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 22. toukokuuta 2023 sunnuntaihin 28. toukokuuta 2023.

Niillä ei ole erityistä tärkeyttä, mutta ne on lueteltu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Move Forward -puolueen (MFP) johtamat kahdeksan puolueen koalitiokumppanit ovat allekirjoittaneet virallisesti yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) tänään, 8. toukokuuta, Thaimaan uuden hallituksen muodostumisen kunniaksi.

Koalitioon kuuluvat puolueet saavat MFP:n johtajan mukaan ottaa käyttöön omia linjauksiaan, mutta linjaukset eivät saa poiketa yllä mainituista sopimuksista.

2. Ainakin seitsemän ihmistä kuoli, mukaan lukien opiskelijat, ja 19 ihmistä loukkaantui, kun suuri myrsky iski kouluun Phichitissä.

Myös yli 200 perhettä alueella on kärsinyt myrskystä. Paikalliset asukkaat kertoivat Thaimaan medialle, että tämä oli pahin myrsky viimeisten 40 vuoden aikana.

3. Epäilty intialainen pidätettiin lähellä Maha Sarakhamissa sijaitsevaa lomakeskusta 1,273 XNUMX päivän oleskelun ylityttyä.

Häntä syytetään myös yöllisistä varkauksista aseilla ja hyökkäämisestä muiden kimppuun aiheuttaen henkisiä ja ruumiillisia vammoja.

4. Ryhmä thaimaalaisia ​​rojalisteja kokoontui Yhdysvaltain suurlähetystön eteen eilen, 24. toukokuuta, kehottaen Yhdysvaltoja lopettamaan puuttumisen Thaimaan politiikkaan ja maan monarkian instituution heikentämisen.

Vastauksena vetoomukseen Godec tapasi mielenosoittajat henkilökohtaisesti hyväksyäkseen heidän valituksensa ja kiistääkseen syytökset.

5. Move Forward -puolueen (MFP) varajohtaja Sirikanya Tansakun vahvisti torstaina 25. toukokuuta, että rekisteröidyt marihuananviljelijät ja yrittäjät olisivat laillisesti suojattuja, vaikka uusi hallitus listaisi marihuanan uudelleen huumeeksi.

Tulevaa koalitiohallitusta johtava Pita Limjaroenrat on tekopyhä yrittäessään nimetä kannabista uudelleen huumeeksi, kun hän kerran sanoi parlamentissa, että kasvi auttoi häntä voittamaan epilepsian, sanoi Decha Siriphat, thaimaalainen, joka taisteli kannabiksen laillistamisen puolesta.

Yksi asia on varma... kannabiksen tulevaisuus ja mitä seuraavaksi tapahtuu, on hämärä.

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja on työskennellyt Pattaya Newsin kanssa viisi vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen käännöksiä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjoittajien välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.