Yhdysvallat kiistää virallisesti F-35-suihkukoneiden myynnin Thaimaahan

Thaimaan kuninkaallisten ilmavoimien (RTAF) mukaan Yhdysvallat on kieltäytynyt myymästä viidennen sukupolven F-35-stealth-hävittäjiään Thaimaalle koulutus- ja teknisten vaatimusten vuoksi.

Thaimaa, jonka Yhdysvallat nimesi vuonna 2003 suureksi Naton ulkopuoliseksi liittolaiseksi, oli viime vuonna varannut 13.8 miljardin bahtin (407.68 miljoonaa dollaria) budjetin uusiin suihkukoneisiin korvatakseen ikääntyviä, enimmäkseen Yhdysvalloissa valmistettuja F-5- ja F-lentokoneita. -16 taistelijaa.

Se tunnisti kohteena jopa kahdeksan Lockheed Martin F-35A -suihkukonetta.

RTAF:n tiedottaja ACM Prapas Sornchaidee sanoi kuitenkin lausunnossaan, että viidennen sukupolven hävittäjien myyntiin liittyi ehtoja, jotka sisälsivät aikarajoituksia, teknisiä vaatimuksia ja huoltoyhteensopivuutta, eikä Yhdysvallat siksi voinut tarjota myyntiä.

F-35 on yksi maailman edistyneimmistä hävittäjistä, ja sitä pidetään herkänä vientituotteena, jota myydään vain Yhdysvaltojen lähimmille liittolaisille, joihin Aasian ja Tyynenmeren alueella kuuluvat Australia, Japani, Etelä-Korea ja Singapore.

Thaimaassa on tällä hetkellä 12 ruotsalaisen Saabin valmistamaa JAS-39 Gripen -hävittäjää USA:ssa valmistettujen mallien lisäksi, joista monet ovat olleet käytössä vuosikymmeniä.

Thaimaan armeija on käyttänyt Yhdysvaltain teknologiaa Vietnamin sodan aikakaudelta, jolloin se isännöi Yhdysvaltain ilmavoimia ja laivaston henkilökuntaa tukikohdissaan. Thaimaa on useiden vuosien ajan isännöinyt vuotuisia "Cobra Gold" -harjoituksia Yhdysvaltojen kanssa.

ACM Prapas sanoi, että RTAF korvaisi edelleen F-16-suihkukoneensa ja Yhdysvallat oli tarjonnut päivitettyjä F-15- ja F-16s-malleja, jotka voitaisiin siirtää nopeammin.

Edellinen on Thaimaan hallituksen uutistoimiston lehdistötiedote.

Tilaa
Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/