Move Forward Party lupaa oikeudellisen suojan rekisteröidyille Thaimaan kannabisalan toimijoille ja viljelijöille

KUVA: Siam Rath

Kansallinen -

Move Forward -puolueen (MFP) varajohtaja Sirikanya Tansakun vahvisti torstaina 25. toukokuuta, että rekisteröidyt marihuananviljelijät ja yrittäjät olisivat laillisesti suojattuja, vaikka uusi hallitus listaisi marihuanan uudelleen huumeeksi.

Eilen pidetyssä lehdistötilaisuudessa MFP:n tuleva kauppaministeri Sirikanya sanoi, että MFP:n tavoitteena kannabiksen lisäämisessä uudelleen huumeluetteloon on antaa poliisille ja huumevalvontalautakunnan virastolle mahdollisuus työskennellä täysimääräisesti huumeiden väärinkäytön valvomiseksi. kannabis, työ, jonka väliaikaishallitus on jättänyt tekemättä.

Sirikanyan mukaan tavoitteena ei olisi kieltää tai sulkea kokonaan kaikkia kannabisyrityksiä ja alkaa pidättämään ja syyttämään käyttäjiä.

Sen jälkeen kun uusi hallitus on käyttänyt kansanterveysministeriön ministeriön asetusta kasvin uudelleenluetteloon, uusi hallitus hyväksyy välittömästi uudet lait valvoakseen marihuanan käyttöä, tuotantoa, viljelyä sekä tuontia ja vientiä ja samalla suojella tällä hetkellä lisensoitua rekisteröityä marihuanaa. viljelijät ja elinkeinonharjoittajat pitävät lääkehoidoista laillisesti.

Rouva Sirikanya sanoi: "Vaadin, että kannabisalan toimijoita ja marihuananviljelijöitä suojellaan ja heidän sallitaan harjoittaa liiketoimintaansa normaalisti niin kauan kuin he ovat rekisteröityneet ja heillä on siihen lupa. Asianmukainen ilmoitus annetaan tämän varmistamiseksi ja lainvalvonta ovat samalla sivulla."

Hänen vahvistuksensa seurasi kasvavaa huolta monien kannabikseen liittyvien yrittäjien ja viljelijöiden ryhmien keskuudessa sen jälkeen, kun MFP:n johtamat koalitiokumppanit ilmoittivat yhteisymmärryspöytäkirjassaan, että he listaisivat kannabiksen uudelleen huumeeksi.

A marihuanan jälleenmyyjä Nonthaburin provinssissa thaimaalainen media kertoi, että marihuanan muuttuminen kokonaan laittomaksi olisi "haastetta", koska suuri joukko thaimaalaisia ​​käyttää nyt marihuanaa lääketieteellisiin ja tosin virkistystarkoituksiin ja miljoonat thaimaalaiset kasvattavat nyt kasveja kotonaan.

Jos marihuanasta tulisi jälleen valvottu aine, se vaikuttaisi rajusti niihin, jotka turvautuvat siihen lääketieteellisten sairauksien vuoksi, kuten epilepsiaa sairastaviin lapsiin, jotka tarvitsevat CBD-öljyä, yrityksen omistaja sanoi. Lisäksi miljoonien thaimaalaisten sakkojen tai pidättäminen pienellä määrällä marihuanaa voi olla logistinen painajainen.

Merkittäviä huolenaiheita oli myös siitä, että jotkut korruptoituneet poliisit voisivat kohdistaa marihuanan ulkomaalaisia ​​käyttäjiä ja turisteja kiristykseen kohtuuttomilla maksuilla ja vankeusuhkauksella, kuten höyrystämällä, jos ne luetellaan uudelleen huumeeksi.

Sirikanya kuitenkin varmisti, että hallitukseen asianmukaisesti rekisteröityneet elinkeinonharjoittajat ja marihuananviljelijät eivät saa olla huolissaan.

Hän vältti puuttumasta suoraan viihdekäyttöön tarkoitettuun kannabikseen, eikä ottanut heti kantaa huoleen, että jos kasvi muutetaan huumeeksi, se merkitsisi asiakkaiden tai käyttäjien joutumista. Hän kuitenkin totesi, että siitä huumausaineeksi tekemisen tarkoituksena oli tarjota väliaikainen oikeudellinen kehys sääntelylle ja pääasiassa estää luvattomat katumyyjät ja salakuljetus/laiton maahantuonti, ei käyttäjien tukahduttaminen tai yritysten sulkeminen.

Yli 12,000 XNUMX lisensoitua kannabisyritystä, miljoonia viljelijöitä ja rekisteröintejä sekä turistien suosikkitavaraa tarvitaan. Jotkut yritykset ovat edelleen varovaisia ​​ja pelkäävät, että sillä hetkellä, kun laitos merkitään uudelleen huumausaineeksi, saattaa silti tapahtua tukahduttaminen, ja huomauttaa, että se on laillisesti mahdollista.

Move Forward -puolueen suunnitelma sallia nykyisten yritysten, joilla on toimilupa, pysyä auki, ei ole miellyttänyt kaikkia, kuten tunnettu kannabiksen vastainen aktivisti ja entinen poliitikko Chuwit. Hän vaatii edelleen, kuten kerroimme täällä, että kaikki sairaalat suljettaisiin 100 päivän kuluttua uuden hallituksen muodostamisesta ja kaiken virkistyskäytön täydellinen kielto.

Tämä näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, sillä MFP jatkaa hermostuneiden sijoittajien, käyttäjien, maanviljelijöiden ja yritysten omistajien rauhoittamista.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Tarvitsetko oikeudellista neuvontaa tai asianajajaa? Voimme auttaa. Klikkaa tästä.

Katso lisätietoja kiinteistön listaamisesta meille napsauttamalla tätä.

Kuva postauksen sisällön jälkeen
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.