Siirrä eteenpäin Led-Coalition allekirjoittaa MOU hallituksen muodostamiseksi

Kansallinen -

Move Forward -puolueen (MFP) johtamat kahdeksan puolueen koalitiokumppanit ovat allekirjoittaneet virallisesti yhteisymmärryspöytäkirjan (MOU) tänään, 8. toukokuuta, Thaimaan uuden hallituksen muodostumisen kunniaksi.

Allekirjoitus tapahtui tänään klo 4 Conrad-hotellissa Bangkokissa.

Symboloimaan siirtymistä armeijan tukemasta hallituksesta täysin demokraattiseen hallitukseen koalitio päätti allekirjoittaa sopimuksen tänään, 22. toukokuuta, jolloin kuluu 9 vuotta väliaikaisen pääministerin kenraali Prayut Chan-o-chan johtamasta vuoden 2014 vallankaappauksesta. MOU uuden hallituksen muodostamiseksi uuden aikakauden merkeissä, MFP:n johtaja ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat sanoi.

Koalitiossa on tällä hetkellä 8 puoluetta ja 313 kansanedustajaa. Seuraavassa on joitain MOU:n yksityiskohtia:

 1. Kirjoittaa perustuslaki uudelleen valitun peruskirjan valmistelukomitean kautta.
 2. Oikeudenmukaisuuden varmistaminen henkilöille, jotka ovat ilmaisseet poliittiset mielipiteensä eduskuntakanavien kautta.
 3. Hyväksy avioliiton tasa-arvolaki kunnioittaen niiden henkilöiden uskomuksia, joiden uskonnot eivät tue sitä.
 4. Armeijan, poliisin ja oikeusjärjestelmän uudistaminen demokraattisten periaatteiden mukaisesti.
 5. Siirtyminen pakollisesta asevelvollisuudesta vapaaehtoiseen.
 6. Kannustaa kestäviä rauhanomaisia ​​ratkaisuja eteläisen alueen haasteisiin edistämällä ihmisoikeuksia ja kunnioitusta monimuotoisessa yhteiskunnassa ja edistämällä yhteistyötä kaikkien osapuolten välillä.
 7. Toteutetaan vallan hajauttaminen tehtävien ja budjetin jaon osalta.
 8. Lisää avoimuutta ja taistele korruptiota paljastamalla kaikki ei-luottamukselliset tiedot eri osastojen välillä.
 9. Elvyttää taloutta eriarvoisuuden vähentämiseksi, tulojen lisäämiseksi ja oikeudenmukaisen talouskasvun edistämiseksi.
 10. Poistetaan yritysten byrokraattiset esteet ja parannetaan pienten ja keskisuurten yritysten (pk-yritysten) rahoituksen saatavuutta.
 11. Edistää reilua kauppaa ja eliminoida monopolistiset käytännöt kaikilla toimialoilla, keskittyen alkoholialaan.
 12. Uudistaa maanomistuspolitiikkaa maakiistojen ratkaisemiseksi, erityisesti valtion omistaman maan osalta, ja tarjota etuja maattomille maanviljelijöille.
 13. Alentaa sähkön hintoja ja parantaa sähköntuotantosopimusten myöntämisprosessia.
 14. Ota käyttöön nollaperusteinen budjetointi varmistaaksesi perustellut kulut jokaiselle uudelle budjettikaudelle.
 15. Perustetaan kattava sosiaalinen tukiverkosto kaiken ikäisille, maan budjetin ja julkisen talouden vahvuuden perusteella.
 16. Ryhdy välittömiin toimiin maan huumeongelmien ratkaisemiseksi.
 17. Säädellä kannabista uudelleen huumeena ja ottaa käyttöön rangaistuksia sen väärinkäytöstä.
 18. Tuetaan maatalous- ja karjankasvatussektoreita alentamalla tuotantokustannuksia, edistämällä markkinatoimintaa, parantamalla teknologiaa ja veden saatavuutta sekä kannustamalla lisäarvoa tuottavien tuotteiden kehitystä.
 19. Kalastukseen liittyviä kysymyksiä on käsiteltävä tarvittavilla lakimuutoksilla, esteitä poistamalla ja alan uudistamista ja kehittämistä helpottamalla.
 20. Turvaa työntekijöiden oikeudet kaikissa ammateissa varmistaen oikeudenmukaiset työehdot ja palkat, jotka vastaavat elinkustannuksia ja talouskasvua.
 21. Koulutusjärjestelmän uudistaminen laadun parantamiseksi, eriarvoisuuden vähentämiseksi ja elinikäisen oppimisen edistämiseksi.
 22. Tee alueellista yhteistyötä ilmansaasteongelmien torjumiseksi.
 23. Vahvistaa Thaimaan asemaa ASEANissa ja ylläpitää tasapainoista poliittista kantaa suuriin globaaleihin maihin nähden.

Koalitioon kuuluvat puolueet saavat MFP:n johtajan mukaan ottaa käyttöön omia linjauksiaan, mutta linjaukset eivät saa poiketa yllä mainituista sopimuksista.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

*****************************

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.