Move Forward ilmoittaa virallisesti 8-puolueen koalitioiden muodostamisesta ja vahvistaa kantansa Lese Majeste -lakiin

KUVA: Dailynews - เดลินิวส์ออนไลน์

Kansallinen -

Move Forward -puolueen (MFP) pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat ilmoitti torstaina virallisesti muodostavansa 8 puolueesta koostuvan koalitiohallituksen ja 313 kansanedustajaa.

Historiallinen lehdistötilaisuus pidettiin Okura Prestige -hotellissa Bangkokissa torstaina 18. toukokuuta 2023.

Kaksi pientä puoluetta, Palang Sangkhom Mai (uusi sosiaalinen voima) ja Pheu Thai Ruam Phalang, jossa on kolme muuta kansanedustajaa, ovat liittyneet liittoumaan Move Forwardin kanssa, mikä tekee siitä nyt 8-puolueen liittouman.

Liitolla on nyt 313 paikkaa, mutta se tarvitsee 376 ääntä tai 63 ääntä lisää, jotta Move Forwardin johtaja ja pääministeriehdokas Pita Limjaroenrat voi tulla pääministeriksi ilman, että se luottaisi 250 senaattorin ääneen.

Lehdistötilaisuudessa Pita toisti ennallaan olevan kantansa lese majeste -lain muutokseen, mutta kieltäytyi antamasta lisätietoja siitä, kuinka hän aikoo jatkaa sitä. Hän totesi, että hänen puolueensa oli jo perusteellisesti keskustellut ja selventänyt kantaansa tähän asiaan useissa aikaisemmissa keskusteluissa, eikä sitä ollut tarkoituksenmukaista tehdä lehdistötilaisuudessa.

Samaan aikaan Pheu Thai -puolueen johtaja Chonlanan Srikaew kiisti jälleen jyrkästi huhun, että Pheu Thai -puolue yrittäisi muodostaa koalitiota kilpailemassa vaalien voittajaa vastaan. Hän vahvisti, että hänen puolueensa tukee täysin Pitan nousemista maan 30. pääministeriksi ja että hänen puolueensa keskustelee Move Forwardin kanssa lisää siitä, mikä MOU:ssa (Memorandum of Understanding) on ​​hyväksyttävää, mitä pitäisi muuttaa tai mitä ei voida hyväksyä, mukaan lukien lese majeste. laki.

Kahdeksan osapuolen allianssi tekee MOU:n 8. toukokuuta. Lisätietoja ehdoista julkaistaan ​​tänä päivänä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.