Mitä tapahtuu Thaimaan poliittiselle tulevaisuudelle vaalien jälkeen?

KUVA: Pita Limjaroenrat - พิธา ลิ้มเจริญรัตน์

Kansallinen -

Vaikka Thaimaan parlamenttivaalit johtivat Move Forward -puolueen sankarilliseen voittoon, heidän pyrkimyksensä muodostaa koalitiohallitus ei välttämättä ole selvä, kun tietyt ylähuoneen (senaatin) jäsenet tekivät selväksi, etteivät he äänestä puolueen pääministeriä. ehdokas maan 30. pääministeriksi.

Nykyisen perustuslain mukaan rauhan ja järjestyksen kansallisen neuvoston (NCPO) nimittämät 250 senaattoria saavat liittyä kansanedustajiin pääministerin valinnassa parlamentissa.

Tämä on toinen ja todennäköisesti viimeinen kerta, kun he osallistuvat pääministerin valintaan alahuoneen kanssa. Vuoden 2019 vaaleissa senaattorit yhtyivät kansanedustajiin äänestäessään kenraali Prayut Chan-o-chasta pääministeriksi.

Move Forward -puolueella (MFP) on nyt yhteensä 310 kansanedustajaa, jotka koostuvat viidestä entisestä oppositiopuolueesta ja yhdestä uudesta puolueesta. Ilman 250-jäsenisen senaatin tukea heidän on kerättävä jopa 375 kansanedustajaa tai puolet koko parlamentista (750) ohittaakseen senaatin voidakseen nimittää Pita Limjaroenratin, Move Forwardin johtajan ja ainoan pääministeriehdokkaan pääministeriksi. ministeri.

"Pääministerin on osoitettava uskollisuutta kuninkaalliselle instituutiolle", senaattori Kittisak Rattanawaraha sanoi viitaten Move Forwardin kampanjaan kiistanalaisen lese majeste -lain muuttamiseksi. Tämä osoitti, että hän senaattorina ei ehkä äänestä Pitaa tai pidättäytyisi äänestämästä, kun on aika valita pääministeri.

Jotkut muut senaattorit, kuten Pornthip Rojanasunan, tekivät myös selväksi, että hän pidättäytyisi äänestämästä, koska hän oli huolissaan MFP:n aikomuksesta muuttaa lese majeste -lakia. Hän sanoi, että MFP:n ei pitäisi puuttua tällaisiin hauraisiin ja kiistanalaisiin kysymyksiin.

Monet analyytikot sanoivat, että 310 äänellä MFP:n pitäisi pyytää tukea Bhumjai Thai -puolueelta, kannabiksen kannattajalta ja puolueelta, joka sijoittui kolmannelle vaaleissa. Bhumjaithaiilla on noin 70 kansanedustajaa, ja se voisi antaa MFP:lle enemmistön ilman senaatin hyväksyntää. Lehdistöhetkellä ei kuitenkaan käyty keskusteluja kahden ryhmittymän välillä, ja puoluejohtaja Anutin Charnvirakul sanoi odottavansa virallisia vaalituloksia kuudenkymmenen päivän sisällä ennen kuin tekee päätöksiä.

Molemmilla osapuolilla on myös merkittäviä eroja, sillä Bhumjaithai ei todennäköisesti tue Lese Majesten muutoksia ja MFP ilmoitti virallisesti joka tapauksessa vastustavansa marihuanaa ja halusivat, että se luetellaan uudelleen huumeeksi, jota käytetään vain tiukoista lääketieteellisistä syistä.

Oli lopputulos mikä tahansa, lähtölaskenta uuteen aikakauteen on virallisesti alkanut.

Tästä lähtien Thaimaa käy läpi viisi seuraavaa vaihetta seuraavasti:

  • Heinäkuu 13th

Vaalilautakunnan on julkistettava yleisvaalien viralliset tulokset

  • heinäkuu

Tulosten jälkeen edustajainhuone valitsee uuden puhujan.

  • elokuu

Eduskunta valitsee uuden pääministerin.

  • Elokuun loppu

Uusi hallitus muodostetaan ja väliaikaishallitus eroaa.

Uusi pääministeri tarvitsee myös virallisen hyväksynnän kuninkaalliselta majesteettiltaan, vaikka tämä on yleensä muodollisuus.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu]

Tilaa
Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.