Move Forward Puolueen johtaja ilmoittaa muodostavansa uuden hallituksen entisen oppositioleirin kanssa

Kansallinen -

Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat ilmoitti maanantaina, että hänen puolueensa on valmis muodostamaan koalitiohallituksen viidellä entisellä oppositiopuolueella ja yhdellä uudella puolueella, yhteensä 309 paikkaa parlamentissa ja itse pääministerinä.

Pita, jonka puolue voitti eniten paikkoja alahuoneessa (House of Representatives) sanoi 15. toukokuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän oli jo ottanut yhteyttä Pheu Thai -puolueen pääministeriehdokkaaseen Paetongtarn Shinawatraan onnitellakseen häntä ja kutsuneen häntä liittymään koalitioon.

Vastineeksi Paetongtarn onnitteli Move Forwardia ja paljasti myöhemmin medialle, että Pheu Thai ei kilpailisi Move Forwardin kanssa koalitiohallituksen muodostamista vastaan, mikä vahvisti, että hänen puolueensa on sitoutunut kunnioittamaan ihmisten ääniä.

Pita paljasti, että kolme muuta puoluetta, joiden kanssa hän aikoi yhdistää voimansa, olivat Thai Sang Thai, Prachachart ja Seri Ruam Thai -puolueet, jotka kaikki taistelivat Move Forwardin rinnalla entisessä oppositioleirissä.

Toinen puolue oli Pen Tham eli Fair Party, jolla oli yksi puoluelistalla oleva kansanedustaja. Pen Tham oli taistellut ankarasti rauhan puolesta Thaimaan kolmessa eteläisimmässä rajaprovinssissa, hän sanoi.

Kuuden suunnitellun puolueen kanssa uudessa koalitiohallituksessa olisi yhteensä 308 kansanedustajaa, mikä riitti enemmistöhallitukseksi, Pita sanoi. TPN huomauttaa kuitenkin, että tämä summa ei yksinään kestäisi senaatin haastetta Pitalle pääministeriksi. Senaatti on valitsematon ja armeija nimitetty, ja sillä on myös äänioikeus pääministerille.

Hän paljasti myös, että osapuolten on solmittava yhteisymmärryspöytäkirja (MoU), jotta thaimaalaiset näkevät, mitä maalle tapahtuu seuraavan 100 päivän aikana ja tulevana vuonna.

Pita pitää kiinni kampanjalupauksestaan, että Move Forward ei muodosta liittoja Palang Pracharathin tai Ruam Thai Sang Chart -puolueiden kanssa, joiden pääehdokkaina oli entinen varapääministeri kenraali Prawit Wongsuwan ja entinen pääministeri Kenraali Prayut Chan-o-cha. .

Thaimaan vaaleissa kolmannen sijan ja 70 kansanedustajaa saaneen Bhumjaithain osalta on epäselvää, mihin suuntaan puolue menee, mutta tällä hetkellä Pita ei ota heitä mukaan koalitioon. Bhumjaitaita johtaa kannabiksen kannattaja ja kansanterveysministeri Anutin Charnvirakul.

Jos Bhumjaithai pystyisi ratkaisemaan erimielisyydet Move Forward -sovelluksella ja liittymään, koalitiolla olisi tarpeeksi ääniä kukistaakseen senaatin yksin ilman, että senaatin jäsenten tarvitsisi vaihtaa ääniä.

Bhumjaithailla ja MFP:llä on kuitenkin monia poliittisia eroja, kuten kannabiksen ja Lese Majesten uudistus, ja Anutinin rooli entisessä hallituksessa olisi ongelmallista uudelle hallitukselle.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Onko sinulla yleinen uutisvinkki, lehdistötiedote, kysymys, kommentti jne? Emme ole kiinnostuneita SEO-ehdotuksista. Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [sähköposti suojattu]

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.