Move Forward -puolueen johtaja Pita julisti Thaimaan vaalivoiton

Thaimaa -

Move Forward -puolueen johtaja Pita Limjaroenrat, 42, maanantaina (15. toukokuuta)th) julisti voiton Thaimaan vaalien epävirallisen ääntenlaskennan jälkeen, jonka vaalilautakunta (EY) julkaisi.

Viimeisimmästä EY:n päivityksestä kello 9 alkaen Move Forward -puolue johtaa puoluelistaa, jota seuraa Pheu Thai -puolue ja Bhumjaithai-puolue.

Epävirallinen äänestystulos osoittaa, että Eteenpäin -puolue sai 14,136,838 112 400 miljoonaa ääntä puoluelistalle ja XNUMX vaalipiirin XNUMX kansanedustajapaikasta.

Samaan aikaan Pheu Thai -puolue sai 10,795,470 112 XNUMX miljoonaa ääntä puoluelistalle ja XNUMX kansanedustajapaikkaa.

Kaiken kaikkiaan 39,293,867 52,238,594 75.22 thaimaalaista kävi vaaleissa äänestämässä XNUMX XNUMX XNUMX thaimaalaisesta, joka on XNUMX prosenttia.

Pita sanoi Twitterissään puolenyön jälkeen (15. toukokuuta): "Olen valmis olemaan 30.th Thaimaan pääministeri. Kiitos kaikille äänestäjille, jotka ovat tukeneet minua. Meillä on sama unelma, toivo ja usko siihen, että Thaimaan on oltava parempi muutoksista. Sillä ei ole väliä, oletko äänestänyt minua, mutta olen pääministeri ja palvelen teitä kaikkia."

TPN media huomauttaa kuitenkin, että se ei takaa, että herra Pita tulisi pääministeriksi, kuten selitämme alla.

Seuraava askel on kuitenkin, että armeijan nimittämä senaatti ja äskettäin valittu edustajainhuone kokoontuvat yhdessä nimittämään uusi pääministeri, vaikka tämä voi viedä jonkin aikaa ja erilaisten koalitioiden odotetaan muodostuvan yrittämään ehdokkaansa läpimenoa.

Move Forward -puolue on ottanut kaikki kolme paikkaa kolmessa Phuketin vaalipiirissä Thaimaan kansallisissa vaaleissa.

Thaimaa on menossa viimeiseen vaiheeseen ennen kuin thaimaalaiset menevät äänestämään parlamenttivaaleissa, joissa he valitsevat parlamentin jäseniä eri puolilta maata 14. toukokuuta.

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.