Thaimaan vaaleissa 2023 on historian korkein äänestysprosentti, 168 virallista valitusta

Thaimaa -

Thaimaan vaalilautakunta (EC) ilmoitti maanantaina 15th), että 75.22 prosenttia thaimaalaisista osallistui vaaleihin, mikä on Thaimaan historian korkein ennätys.

EY kuitenkin tutkii 168 virallista valitusta vaaleja varten.

Edellinen tarinamme:

Kaiken kaikkiaan 39,293,867 52,238,594 75.22 thaimaalaista kävi vaaleissa äänestämässä XNUMX XNUMX XNUMX thaimaalaisesta, joka on XNUMX prosenttia.

EY:n presidentti Ittiphon Boonprakong kertoi Thaimaan lehdistölle. ”Äänestäjien määrä on korkein seitsemän viime vaalien historiassa. Vuonna 2019 äänimäärä oli keskimäärin 74.87 prosenttia. Suuri äänestäjämäärä on hyvä merkki siitä, että ihmiset ovat mukana politiikassa, joka on tehnyt näistä vaaleista merkityksellisiä.

”Kaiken kaikkiaan vaaleista on kuitenkin tehty 168 valitusta. Näistä 58 valitusta koskee väitettyä äänten ostamista, 18 valitusta kunnianloukkauksesta ja XNUMX valitusta valtion virkamiesten väitetystä laittomasta toiminnasta. Loput valitukset olivat sekalaisia. Sillä välin seitsemän henkilöä on pidätetty alkoholin myynnistä laillisen myyntikiellon aikana, äänestysaikoina, Itiphon selitti.

”Vuonna 2019 valituksia tehtiin 592, mikä oli paljon enemmän kuin tällä kertaa. Nämä luvut osoittavat, että meillä on hyvä kehitys reilujen ja puolueettomien vaalien ylläpitämisessä”, Ittiphon lisäsi.

”Lain mukaan EY:n on julkistettava vaalitulokset virallisesti 60 päivän kuluessa. Viiden päivän kuluessa tarkistamme kuitenkin laskennan korjaukset kokonaan ja tutkimme mahdolliset valitukset”, Ittiphon totesi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.