Kannabiksen laillistaminen Thaimaassa: mitä teollisuudelle seuraavaksi vaalien jälkeen?

 Tällä viikolla TPN-medialla oli mahdollisuus puhu Ianin kanssa FRESH MEDIQista Pattayasta kannabiksen laillistamisen tulevaisuudesta Thaimaassa. Hän tarjoaa ainutlaatuisen näkökulmansa lääketieteelliseen kannabisteollisuuteen osallistumisesta ja kasvin dekriminalisoinnista tiiminsä tekemän tutkimuksen avulla.

  1. Ian, poistetaan suurin kysymys. Missä näet kannabislakeja Thaimaan vaalien jälkeen?

Näen kannabislakien menevän kahdella tavalla: joko kääntyvän takaisin huumeluokkaan 5, kuten se oli ennen, tai jatkavan harmailla alueilla kuten nyt. Näyttää siltä, ​​​​että kaikki poliittiset puolueet ovat jakautuneet näiden kahden mahdollisuuden suhteen.

  1. Miten Thaimaa lopettaa laittoman maahantuonnin suuren ongelman ja tukee paremmin Thaimaan teollisuutta kokonaisuudessaan johtavana lääketieteellisenä kannabisklinikkana, joka tukee thaimaalaisia ​​viljelijöitä ja käyttää yrttitiloja Thaimaassa?

Ensinnäkin meidän pitäisi selventää eroa tuonnin ja salakuljetuksen välillä. Tietääkseni maailmassa on vain 2-3 maata, jotka voivat viedä kannabista laillisesti – kuten Israel, Alankomaat ja ehkä Kanada. Jos toinen maa ei voi viedä laillisesti, kuinka Thaimaan yritykset voivat tuoda laillisesti? Olen Yhdysvalloista ja näen paljon kalifornialaista kannabista Thaimaassa. Vakuutan teille, Kalifornian kannabista salakuljetetaan, ei tuoda maahan, koska kannabiksen vienti on liittovaltion laitonta Yhdysvalloissa.

Ainoa tapa, jolla paikalliset thaimaalaiset viljelijät voivat voittaa tämän ongelman, on valtion väliintulo seuraamalla siementen myyntiä. Paikallisten thaimaalaisten viljelijöiden tulee ilmoittaa siemenensä ja satonsa rekisteröidä tarjonnan määrän seuraamiseksi. Tällä tavalla laittomat toimitukset voitaisiin saada kiinni, jos ne tarkastettaisiin. Näin lääkekannabisfarmit toimivat tällä hetkellä, ja näin FRESH MEDIQ toimii jo, mutta näitä sääntöjä ei noudateta kaikille uusille kannabista myyville yrityksille juuri nyt.

Tässä esimerkki tosielämästä: lääkekannabiksen tilalla on sopimus valtion kanssa X määrästä siemeniä ja X määrästä kasveja vuodessa. Joka kerta kun jälleenmyyjä FRESH MEDIQ tilaa kannabista lääketilalta, saamme laskun, jossa on tilan lupanumerot ja toimitettu määrä kantakohtaisesti. Jälleenmyyjä lähettää sitten lomakkeen ภท 27, joka kuvastaa tätä uutta kannabisvarastoa. Koska kannabista myydään yksittäin potilaille, jälleenmyyjä toimittaa lomakkeen ภท 28, joka kuvastaa yksittäistä myyntiä. Näiden kahden lomakkeen on sovitettava yhteen ja sovitettava yhteen kunkin kaupan varastot laittoman kannabiksen estämiseksi.

Nämä kaksi lomaketta ovat tällä hetkellä käytössä, mutta viranomaiset eivät valvo tai valvo niitä – siksi laiton kannabis on edelleen ongelma Thaimaan paikallisilla markkinoilla. Siementen myynnin seurantajärjestelmän käyttöönotto ja sen täytäntöönpano poistaisi laittomasti tuodun tai salakuljetetun kannabiksen Thaimaasta.

  1. Näetkö pelkona mahdollisuutta, että Thaimaa tekee kannabista taas huumeeksi?

Kyllä, luulen, että kannabis palaa 50 prosentin todennäköisyydellä huumeluokkaan viisi.

  1. Mitä ehdotuksia ja panoksia sinulla olisi kannabiksen sääntelyyn ilman ylisääntelyä, joka on vahingoittanut alaa joissakin Yhdysvaltain osavaltioissa?

Suosittelen asettamaan korkeamman pääsyn esteen.

Korkeamman esteen asettaminen viljelijöille, tukkukauppiaille, vähittäismyyjille ja kuluttajille poistaisi epäammattimaiset toimijat, ja vain vakavat järjestöt toimisivat kannabiksen alalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, ​​että kuka tahansa, jolla on pöytä kadulla, voi myydä "lääkekannabista". Muut kuin lääketieteelliset laitokset eivät kunnioita tätä sanaa "lääketieteellinen". Tämä on vaaraksi kuluttajille, koska on vaikea erottaa turvallista kannabista vaarallisesta kannabiksesta (kuten raskasmetallien ja torjunta-aineiden saastuttamasta kannabiksesta), kun jokainen kauppa väittää olevansa sertifioitu lääkehoito. Säännösten pitäisi asettaa korkeammat standardit ja tiukemmat vaatimukset liikkeiden avaamiselle ja kannabiksen kasvattamiselle lääketieteelliseen käyttöön.

  1. Pitäisikö kannabiksen viihdekäyttö antaa jatkaa ja miten sitä pitäisi säännellä?

Uskon, että olemme osittain vastuussa virkistyskäyttöongelmasta nykyään, koska toimitimme hallitukselle paljon tietoja, jotka osoittivat, että kannabis ei ollut hengenvaarallinen, sillä oli vähäisiä sivuvaikutuksia ja että se on turvallista käyttää suurina annoksina. Valitettavasti kaikkia näitä viimeisten viiden vuoden tietoja käytettiin tukemaan kannabiksen poistamista huumausaineluettelosta, ja nyt virkistyskäyttöä on kaikkialla.

Uskon vakaasti siihen, että kannabis on kaikkien saatavilla. Kannabiksella on todellisia terveyshyötyjä, ja olen nähnyt lääkekannabiksen positiivisen vaikutuksen viimeisen viiden vuoden ajan. Lääkärit tulisi kuitenkin asettaa etusijalle virkistyskäyttäjiin verrattuna.

Aiemmin kannabiksen ensiostajat piti seuloa lääketieteellisillä kyselylomakkeilla, ja heidän piti allekirjoittaa tietoinen suostumusasiakirja, jossa selitettiin kannabiksen käyttöön liittyvät riskit ja varotoimet. Tämä prosessi kesti ensimmäistä kertaa ostavilta noin 2-3 minuuttia, mutta rekisteröitymisen jälkeen he saivat tilata uudelleen vapaasti joko klinikalla tai verkossa.

Mielestäni tällainen järjestelmä vapaa-ajan käyttäjille pitäisi vaatia, kun he ostavat ensimmäistä kertaa Thaimaassa. Mielestäni asetuksessa tulisi ottaa käyttöön seulonta- tai rekisteröintiprosessi, joka tarkistaa virkistyskäyttäjien iän, terveydentilan ja ymmärryksen kannabiksen turvallisesta käytöstä ennen kannabiksen ostamista vapaasti Thaimaasta.

  1. Yksi suurimmista huolenaiheista, joita poliitikot sanovat heillä olevan kannabiksen suhteen, on nuorten helppokäyttöisyys. Miten tätä voidaan hallita paremmin?

Olen samaa mieltä siitä, että kannabiksen pitämisen poissa lasten ulottuvilta pitäisi olla vakava prioriteetti eteenpäin. Yksinkertaiset henkilöllisyystarkastukset sairaaloissa voisivat ratkaista tämän ongelman mikrotasolla, mutta mielestäni makroratkaisu olisi kannabiksen markkinointi- ja mainosnäkökulman säätely nuorille.

En usko, että 50 mg:n kannabista syötäviä tuotteita pitäisi pakata karkkien tapaan ja mainostaa sarjakuvilla. Lääkärit eivät saisi käyttää Disney-hahmoja maskotteina, jotka polttavat bongeja logossaan. Nämä ovat nuorille suunnattuja vääriä brändäysviestejä. Se saa kannabiksen näyttämään lasten silmissä tutulta ja leikkisältä, kun sitä pitäisi suunnata enemmän aikuiselle kuluttajalle.

  1. Ei liity suoraan kannabikseen, vaikka monet käyttävätkin höyryjä sen polttamiseen… pitäisikö vapinglakeja tarkastella tai muuttaa ja laillistaa?

Itse asiassa tutkimukset osoittavat, että kannabiksen höyrystäminen on terveellisin tapa kuluttaa. Nyt kaikki höyrystimet eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Jotkut höyrystimet käyttävät lyijy- tai kadmiumpohjaista lämmityselementtiä, joka voi vapauttaa raskasmetalleja höyryyn aiheuttaen myrkyllisen altistumisen riskin. Kiinalaiset höyrystinvalmistajat ottavat minuun yhteyttä viikoittain ja halvat hinnat ovat houkuttelevia, mutta kaikki ovat heikkolaatuisia laitteita, jotka aiheuttavat terveysriskejä potilaillemme, joten emme tällä hetkellä varastoi tai jaa höyrystimiä.

Kannatan lääketieteellisten höyrystimien, kuten saksalaisten STORZ & BICKEL -laitteiden, laillistamista. Thaimaa voisi myös seurata Israelin esimerkkiä ja valmistaa oman lääketieteellisen höyrystimen hyväksytyille jälleenmyyjille maassa.

  1. Meillä on vuosikymmeniä jatkunut leima ja propaganda, joka on oikeutetusti pelottanut monia poliitikkoja ja ihmisiä marihuanaa vastaan. Miten aloitteleva kannabisteollisuus kypsyy ja muuttaa tämän samalla kun se käsittelee aitoja huolenaiheita?

Kannabis tarvitsee enemmän ammattimaisia ​​puolestapuhujia, jotka auttavat muuttamaan alaa ympäröivää negatiivista leimaa. Tämä on osa syy siihen, miksi me FRESH MEDIQissa olemme viime aikoina puhuneet enemmän kannabiksesta, koska se tarvitsee ammattimaisempaa edustusta.

Minua ärsyttää nähdä BBC, CNN, ABC ja muut maailman uutisverkostot kertovan laittomista katukannabiskaupoista. Thaimaa on esittänyt kannabiksen ruman puolen maailmalle Bob Marleyn näköisten puolestapuhujien puhuessa maan puolesta. Luulen, että kannabiksella on kypsymisongelmia tämäntyyppisen katukäytön kannabiksen ulkonäön ja tunnelman vuoksi.

Meidän pitäisi käyttää ammattijärjestöjä edustamaan kannabisliikettä Thaimaassa. Mielestäni valtion lääkejärjestön (GPO), Westland Herb Cannabis Farmin ja muiden valtion laitosten olisi pitänyt olla kannabiksen kasvot Thaimaassa… ei Soi Shadyn Get High Shopin.

Jos haluamme muuttaa kannabiksen ympärillä olevaa negatiivista stigmaa ja auttaa kannabisteollisuutta kypsymään, meidän on alettava edustaa alaa ammattimaisemmin. Voimme käsitellä aitoja huolenaiheita ja tiedottaa yleisölle paremmin, jos kannattajamme olisivat oikeita kannabiksen ammattilaisia Dr. Nuttamon Le Men MD jotka rakensivat perustan sille, missä olemme nykyään kannabiksen suhteen.

  1. Pitkällä aikavälillä, 3-5 vuotta, missä näet kannabiksen tuotannonalana Thaimaassa? Voisiko Yhdysvaltojen mahdollisuus päättää liittovaltion kielto auttaa?

Jos Yhdysvallat lopettaa kannabiksen liittovaltion kiellon, tuonti- ja vientidynamiikka räjähtää Thaimaassa. Yhdysvalloissa thaimaalaista kannabista pidettäisiin eksoottisena ja erikoistuotteena. Thaimaassa USA:n kannabista pidetään laadukkaimpana. Näen sekä USA:n että Thaimaan hyötyvän toisiaan kannabiksen liittovaltion kiellon poistamisesta ja oven avaamisesta lailliselle maailmanlaajuiselle kaupalle.

Pitkällä aikavälillä näen Thaimaan olevan kannabiksen johtaja koko Aasiassa. Näen muiden Kaakkois-Aasian maiden neuvottelevan Thaimaan kanssa lääkekannabiksen käyttöön ottamiseksi maassaan. 3-5 vuoden kuluttua hämmennyspölyn pitäisi laskeutua ja kannabisteollisuuden pitäisi pystyä kasvamaan järjestelmällisesti ja toimimaan esimerkkinä muille laillistamista suunnitteleville maille.

Jos haluat oppia lisää FRESH MEDIQista tai käydä siellä henkilökohtaisesti, napauta tai napsauta tätä saadaksesi lisätietoja.

YHTEYSTIEDOT:

AVOINNA ma-la klo 10-00

 Puhelin englanti: 092 971 5159

Puhelin Thai: 092 471 9159

Napauta TÄSTÄ päästäksesi heidän Facebookiinsa

Sähköposti: [sähköposti suojattu]

KARTTA TÄSTÄ, NAPSAUTA TAI NAPAUTA

Ota heihin yhteyttä heidän verkkosivuillaan TÄÄLTÄ

Aiempi kattavuutemme FRESH MEDIQista löytyy täältä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.