Yli sata kiloa kalaa löydettiin kuolleina Phuket-järvestä

Karon –

Noin 130 kiloa kalaa löydettiin kuolleena Rawain järvestä.

Phuketin kalastuspäällikkö Sittiphon Mueangsong kertoi Phuket Expressille, että he tarkastivat tällä viikolla Nai Harn -järven Rawaissa saatuaan ilmoituksen, että monet kalat löydettiin kuolleina.

Tarkastuksensa perusteella kalastusviranomaiset havaitsivat, että aiemmin tällä viikolla Rawain alueella oli runsaasti sadetta. Sade oli tämän seurauksena pestänyt likaa ja sedimenttiä järveen, saastuttaen aluetta ja vähentäen meren elämisen käytettävissä olevaa happea.

Lisäksi tällä viikolla Phuketissa yleinen sää oli helteisen kuuma, mikä sai järven lämpötilan muuttumaan välittömästi. Nämä tekijät aiheuttivat Sittiphonin mukaan huomattavan kalojen tappamisen. Järvestä löydettiin kuolleena kaloja yhteensä noin 130 kiloa.

Järvi on suljetulla alueella, jossa vettä ei ole päästetty mereen tai merestä pitkään aikaan. Tämän seurauksena on avattu vesiportti, josta merivesi pääsee järveen laimentamaan saastumista tulevaisuudessa.

Phuketin kalastusministeriö on poistanut kuolleet kalat järvestä.

*******************************

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.