Väärennetty ajokorttihuijaus on edelleen suuri ongelma Facebookissa Thaimaassa

Thaimaa -

Maaliikenneministeriön Phuketin toimisto on edelleen varoittanut verkossa ja laittomasta ajokorttihuijauksesta, jossa on edelleen yli 200 Facebook-sivua ja tiliä, jotka huijaavat ihmisiä.

Maaliikenneministeriön (DLT) tiedottaja Saksom Akkarapan paljasti lehdistölle, että 164 Facebook-sivua vastaan ​​on ryhdytty oikeustoimiin online-ajokorttihuijauksista. Näitä Facebook-sivuja ja -tilejä on kuitenkin edelleen toiminnassa yli 270.

Viesti kertoo, että laillista ajokorttipalvelua tarjotaan ilman, että sinun tarvitsee mennä itse Maaliikennetoimistoon, suorittaa tenttiä, koetta tai muita kelpoisuusvaatimuksia.

Maksu on 1,000 6,000 bahtia XNUMX XNUMX bahtiin. Kun uhrit siirsivät rahaa huijareille, epäillyt katosivat tai joskus uhri sai väärennettyjä ajokorttikortteja.

Uhrit voivat jopa joutua oikeustoimiin väärennettyjen asiakirjojen käytöstä, ja heidät voidaan tuomita vankeuteen kuudesta kuukaudesta viiteen vuodeksi ja sakkoja 10,000 100,000 bahtista XNUMX XNUMX bahtiin.

Samaan aikaan nämä huijarit joutuvat myös oikeudellisiin toimiin väärennettyjen asiakirjojen tekemisestä.

Mitä tulee ihmisiin, jotka hallinnoivat Facebook-sivuja online-ajokorttihuijausten vuoksi, he joutuvat oikeudellisiin toimiin Thaimaan tietokonerikoslain rikkomisesta.

Heitä tuomitaan oikeustoimiin, kuten vankeuteen enintään viideksi vuodeksi tai sakkoihin enintään 100,000 XNUMX bahtiin tai molemmat.

Laillisen ajokortin saamiseksi ihmiset voivat varata paikan jonosta DLT Smart Queue -sovelluksen kautta.

TPN media lisää, että poistamme ja poistamme näitä lisenssejä koskevat huijausviestit päivittäin sosiaalisen median ryhmissämme ja että tiimimme on havainnut huijauksen olevan edelleen hyvin yleistä.

Aiempi uutisuutemme:

Maaliikenneministeriön Phuketin toimisto on varoittanut verkossa tapahtuvasta ja laittomasta ajokorttihuijauksesta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.