Thaimaan hallitus harkitsee kansainvälistä lähtöveroa

Kansallinen -

Thaimaan veroviraston verkkosivuilla on käynnistetty julkinen kuulemiskysely, jolla kerätään yleistä mielipidettä valtion 1,000 XNUMX bahtin suuruisesta lähtöverosta.

Kyselyn mukaan uusi maksu auttaa estämään paikallisia kuluttamasta liikaa laivaan. Kuulemistilaisuus kestää 3.–17. toukokuuta ja sen tarkoituksena on arvioida veron mahdollisia vaikutuksia.

Kyselylomakkeen mukaan Thaimaan kansalaiset ja ulkomaiset pysyvät asukkaat joutuisivat maksamaan lentomatkoista 1,000 500 bahtia ja maa- ja merimatkoista XNUMX bahtia lähtöveroa. Tällä pyritään tuottamaan ylimääräisiä tuloja hallitukselle ja estämään thaimaalaisia ​​kuluttamasta liikaa ulkomaille, kyselyn mukaan. Sillä pyritään myös pienentämään maan kauppavajetta.

Kuuleminen tuli yllätyksenä monille Thaimaan matkailualan toimijoille.

Thaimaan matkatoimistojen liiton (TTAA) puheenjohtaja Charoen Wangananont sanoi, että maksujen periminen ja sen periaate ovat epärealistisia ja epäloogisia, koska Thaimaa ei ole koskaan kohdannut matkailualan kauppavajeeseen liittyviä ongelmia, koska 70 prosenttia kokonaistuloista tulee saapuvasta matkailusta, kun taas vain 30 % kustannuksista liittyy lähtevään matkailuun.

Hän sanoi myös, että 1,000 XNUMX bahtia on liian kallis nykyisessä taloudellisessa tilanteessa ja sillä voi olla suuri vaikutus matkailuun, mikä saattaa ylittää hallituksen odottaman tulon.

"Luulimme tämän olevan valeuutinen, kun näimme kyselyn ensimmäisen kerran, koska nyt ei ole oikea aika tehdä sellaista. Jos hallitus todella katsoo tarvitsevansa lähtöveroa, sen olisi pitänyt tehdä se ennen pandemiaa, kun matkailuala oli nousussa. Myös maksuprosentin pitäisi olla sopivampi, Charoen sanoi.

TTAA:n varapuheenjohtaja Chotechuang Soorangura sanoi, että hallituksen tulisi olla avoin tulojen käyttämisessä.

Hän myönsi myös, että veroprosentti on liian kallis, esimerkiksi Japanissa on myös lähtövero, mutta se on vain 1,000 250 ¥ per henkilö eli noin XNUMX bahtia.

Jos vero lopulta pannaan täytäntöön, vaikuttaisi Thaimaan matkailuun, koska lähtevien matkailijoiden määrä supistuisi, mikä johtaisi ihmisvirtojen epätasapainoon ja vaikeuttaisi lentoja Thaimaahan suunnitteleville lentoyhtiöille.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Adam Judd
Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/