Maailman terveysjärjestö lopettaa maailmanlaajuisen Covid-19-hätätilan

Maailman uutiset-

COVID-19:n leviäminen ei ole enää maailmanlaajuinen kansanterveyshätä, Maailman terveysjärjestö sanoi perjantaina 5 yöaikaan Bangkokissa, Thaimaassa.

"Pandemia on ollut laskevassa trendissä yli vuoden ajan, kun väestön immuniteetti on lisääntynyt rokotuksista ja tartunnoista, kuolleisuus on laskenut ja terveysjärjestelmiin kohdistuva paine on helpottunut", WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus sanoi tiedotusvälineiden lehdistötilaisuudessa Genevessä. .

Covid-19-pandemiahätätilanne koki kirjaimellisesti vuosia kestäneiden yritysten sulkemisia, rajoituksia, sulkemisia ja vaikeuksia miljoonille Thaimaassa, erityisesti matkailualalle, josta TPN Median kotimarkkinat Pattaya, Thaimaa ovat riippuvaisia ​​yli 90 prosentista sen BKT:sta.

Thaimaa lopetti kaikki Covid-19-rajoituksensa vuoden 2022 puolivälissä, mutta vielä nytkin, pitkälle 2023, monet thaimaalaiset käyttävät edelleen kasvonaamioita ja Covid oli viimeksi keskustelun aihe mediassa huhtikuussa sen jälkeen, kun Songkran, thaimaalainen uusivuosi houkutteli. miljoonia juhlia vesitaisteluilla, konserteilla, juhlilla ja festivaaleilla.

Songkran oli peruttu kolmeksi vuodeksi peräkkäin paitsi perinteisten ja uskonnollisten toimien osalta, mikä maksoi Thaimaan taloudelle miljardeja. Rajat suljettiin karanteeneista ja rajoituksista vähennettynä periaatteessa kahdeksi vuodeksi, mikä tuhosi Thaimaan leipä- ja voimatkailualan. Kun Covid on vihdoin taustapeilissä, Thaimaan talous jatkaa elpymistä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.