Thaimaan tsunamitorneilla ei ollut toimintahäiriöitä, sanoo katastrofien ehkäisyosasto

Thaimaa -

Thaimaan viranomaiset ilmoittivat yhteensä, että 25 tsunamitornia soitti samaan aikaan hälytystä Thaimaassa, mutta onneksi tsunamia ei ollut.

Edellinen tarinamme:

Varoitusäänet kuuluivat samaan aikaan Sumatran saarella 4.8 richteriä ilmoitetusta maanjäristyksestä. Maanjäristyksen aiheuttamaa tsunamivaroitusta ei kuitenkaan ole.

Asianomaiset viranomaiset ovat vahvistaneet, että tsunami-sireenissä ei ole ollut toimintahäiriöitä Kamalan, Karonin ja Cherng Talayn tsunamivaroitustorneista kuuluneen varoitusäänen jälkeen keskellä yötä 27. huhtikuuta 2023.

Nyt päivitykseen:

Katastrofien ehkäisyn ja lieventämisen osasto (DDPM) ilmoitti ongelmasta alun perin viime viikolla, että 27. huhtikuutath klo 3 yhteensä 30 tsunamitornin sireenia soitti hälytyksiä 25 Thaimaan maakunnassa, jotka olivat

 1. Kaksi tornia Phang Ngassa Baan Namkemissa ja Koh Yaossa.
 2. Kolme tornia Phuketissa Kata Beachillä, Kamala Beachilla ja Lagunalla Thalangissa.
 3. Kolme tornia Ranongissa Kam Puanissa ja Muang Kluangissa Suk Samranissa ja Kaperissa
 4. Yksi torni La Ngoossa, Satunissa
 5. Yksi torni Mueang Narathiwatissa
 6. Yksi torni Pattanissa Ya Ringissä
 7. Kolme tornia Krabissa Nong Talayssa ja Sai Taissa Mueang Krabussa ja Neau Klongissa
 8. Yksi torni Nakhon Si Thammaratissa Lansakassa
 9. Yksi torni Phatthaungissa Sri Nakarinin alueella
 10. Yksi torni Chumphonissa La Maessa
 11. Viisi tornia Chonburissa Si Changin alueella
 12. Yksi torni Nong Bua Lamphussa Na Wangissa
 13. Yksi torni Kanchanaburissa Sai Yokissa
 14. Yksi torni Chiang Raissa Mae Fah Lueangin alueella

DDPM on vahvistanut, että näiden tornien tsunami-sireenissä ei ole ollut vikaa. Näihin torneihin lähetetyt signaalit olivat satelliiteista. Satelliittien signaalit on työnnettävä teknikoiden toimesta kaksinkertaisella salasanasuojauksella.

Huolimatta siitä, että DDPM sanoi, että tämä ei ollut toimintahäiriö, he eivät ole selittäneet täysin, mitä se oli, mutta ovat pyytäneet yleisöä olemaan kutsumatta sitä virheeksi tai toimintahäiriöksi.

Tapausta tutkitaan edelleen, DDPM sanoi, mutta korosti jälleen kerran, ettei vika ollut.

***************************

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin yhdeksän vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/