Psi Scott ja tiimi yrittävät uida 70 kilometriä uskaliasta Andamaanienmeren yli lisätäkseen tietoisuutta meren suojelusta ja muovin vähentämisestä

Lehdistötiedote

Bangkok, 26. huhtikuuta 2023 – Maailmankuulu Andamaanienmeren maisema on taustana historialliselle valtamerten suojelutapahtumalle nimeltä "Sea You Strong: Stop Abusing the Sea", joka järjestetään 28.-29. huhtikuuta Etelä-Thaimaassa. Tiedotustilaisuutta johtaa Psi Scott, joka ui 70 kilometriä Andamaanienmeren poikki 36 vapaaehtoisen mukana. Vaativa ja mahdollisesti ennätysuinti vie joukkueen Krabista Phang Ngaan Phuketiin ja suoratoistaa Facebook Livessä.

Tämän uintiseikkailun suunnitteli Sea You Strong, kansalaisjärjestö (NGO), joka keskittyy meren ekosysteemien säilyttämiseen ja suojelemiseen. Tämän Andamaanien tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoisuutta meren suojelun tärkeydestä, vähentää valtameriemme muovisaastetta ja, kuten järjestäjät sanovat, "vaatia oikeutta ja palauttaa luonto mereen".

Toisin kuin muissa tämän tyyppisissä tapahtumissa, tehtävänä ei ole kerätä lahjoituksia, vaan pikemminkin innostaa yleisöä kehittämään valtamerten suojeluhenkeä ja innostaa yhteistä toimintaa kestävän tulevaisuuden luomiseksi planeetalle. Sea You Strong -tiimi on pieni, mutta taitava tiimi, joka on osallistunut aktiivisesti rantojen, kallioiden ja erilaisten vesistöjen siivoamiseen sekä kaikenlaisen jätteen, erityisesti muovisaasteen, poistamiseen.

Psin ja vapaaehtoisuimarien kanssa Sea You Strong -tiimi näkee tämän maakuntien välisen haasteen auttavan tuomaan esiin muovin haitallisia vaikutuksia meren elämään. Kansalaisjärjestö pitää näitä uhkia erityisen huolestuttavana:

  • Muovisaaste vaikuttaa merkittävästi meren elämään ja ympäristöön. Merieläimet erehtyvät usein sekoittamaan muovin ruokaan, mikä johtaa nielemiseen, takertumiseen ja kuolemaan
  • Muovisaaste on myös merkittävä uhka ympäristölle. Kun muovijätteet hajoavat pienemmiksi hiukkasiksi, joita kutsutaan mikromuoveiksi, ne voivat tunkeutua ravintoketjuun ja kulkeutua suurten merieläinten ja lopulta ihmisten kehoon.
  • Mikromuoveja on löydetty merenelävistä, suolasta ja jopa vesijohtovedestä, mikä herättää huolta mahdollisista terveysvaikutuksista ihmisiin, vaikka tämän alan tutkimus on vielä kesken.

"Mertien suojelu on ratkaisevan tärkeää planeettamme tulevaisuuden kannalta, koska valtamerillä on tärkeä rooli elämän tukemisessa maapallolla. Ne säätelevät ilmastoa absorboimalla ja jakamalla uudelleen lämpöä, tuottavat yli puolet maailman hapesta ja tarjoavat kriittisen elinympäristön monille lajeille.” Psi Scott, Sea You Strongin perustaja.

Tämän historiallisen uinnin johtaja Psi Scott, jota monet paikalliset kutsuvat "Aquamaniksi", tunnetaan osallistumisestaan ​​lyhytelokuvaan "Merman: Ocean Pollution". Todellakin, 26-vuotias mies on ollut mukana meriprojekteissa monta vuotta. Psi on innoissaan tulevasta Sivasamut-projektista, sillä haasteeseen päästyään se tekisi kansallisen ennätyksen yksilö- ja joukkuematkoissa.

Psi rohkaisee tukijoita kirjautumaan sisään Facebook Liveen osallistuaksesi tapahtumaan ja jakamaan sen ystävillesi, sillä se striimaa kaksipäiväisen seikkailun aikana. Hän lisää: "kolme vuotta sitten seisoin ja keräsin roskia rannalla kanavan yläpuolella Krabissa. Siitä lähtien olemme tehneet yhteistyötä kolmen rakastamamme maakunnan kanssa. Haluan tehdä kaikki ylpeitä tästä tapahtumasta ja antaa Thaimaalle mahdollisuuden nähdä ja kokea merieläinten ja ihmisten samankaltaisuutta tässä uinnissa.”

---------------------------

Tietoja Sea You Strong -järjestöstä ja tapahtumasta

Sea You Strong on kansalaisjärjestö, joka koostuu intohimoisesta tiimistä, joka on omistautunut lisäämään tietoisuutta meren suojelusta keräämällä roskia ja puhdistamalla rantoja, kallioita ja vesistöjä.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.