Thaimaan Som Tam ja Phla Kung on listattu maailman 10 parhaan salaatin joukkoon TasteAtlas

LEHDISTÖTIEDOTE:

TasteAtlas, verkkosivusto, joka määrittelee itsensä makujen tietosanakirjaksi, perinteisten ruokien, paikallisten raaka-aineiden ja aitojen ravintoloiden maailmankartastoksi, julkaisi listauksensa maailman 10 parhaiten arvioiduista salaateista (https://www.tasteatlas.com/ parhaiten arvioidut salaatit-maailmassa).

Tulosten mukaan thaimaalainen Som Tam eli vihreä papaijasalaatti on luokiteltu maailman kuudenneksi parhaaksi salaatiksi, kun taas kuuma ja hapan katkarapu eli Phla Kung sijoittui TasteAtlasin lukijoiden arvioimana sijalle 9.

Listan ykkönen on Kreikan Dakos, jota seuraa Shopska-salaatti Bulgariasta ja Mechouia-salaatti Tunisiasta.

Som Tam on vihreä papaijasalaatti, joka liittyy enimmäkseen Thaimaan koillisosaan, vaikka usein ehdotetaan, että se ilmestyi ensimmäisen kerran Laosissa. Ohuiden vihreän papaijan nauhojen lisäksi tämä salaatti sisältää yleensä paahdettuja maapähkinöitä, vihreitä papuja, tomaatteja ja kirpeää kastiketta, joka on tyypillisesti valmistettu valkosipulista, chilipaprikasta, kalakastikkeesta, kuivatuista katkarapuista, palmusokerista ja limetin tai tamarindin mehusta.

Lajikkeita on runsaasti ja niihin voi sisältyä erilaisia ​​lisäyksiä. Kastike voi esiintyä myös monissa muissa yhdistelmissä, ja sen makeus ja mausteisuus voi vaihdella huomattavasti. Lukuisten ravintoloiden ja katukojujen ansiosta asiakkaat voivat valita haluamansa lajikkeen ja muokata ainesosia mielensä mukaan.

Mitä tulee Phla Kungiin, tämä kuuma ja hapan katkarapusalaatti koostuu vaalennetuista katkarapuista, jotka on yhdistetty silputtuihin sitruunaruohon varsiin, salottisipuliin, kaffir-limetin lehtiin, korianteriin ja mintunlehtiin, jotka kaikki peitetään chili-lime-kastikkeella. Mausteinen katkarapusalaatti asetetaan yleensä tuoreiden salaatinlehtien päälle ja koristellaan sitten tuoreilla mintun oksilla.

Tästä ruoasta on monia muunnelmia, joista jotkin vaativat muuntyyppisiä mereneläviä tai kalaa katkarapujen sijasta tai jopa useiden kala- ja äyriäistyyppien yhdistelmää kiinnostavamman salaatin saamiseksi.

LÄHDE: PRD 

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.