Tänään on Chakri Memorial Day, yleinen vapaapäivä Thaimaassa

Thaimaa -

Joka vuosi huhtikuun 6. päivänä Thaimaassa vietetään Chakri-muistopäivää, jolloin juhlitaan suuren Chakri-dynastian perustamista ja perustamista vuonna 1782, kun kuningas Rama I nousi Siamin (nykyään Thaimaaksi) valtaistuimelle ja muutti pääkaupungin Bangkokiin Thonburista.

Päivää pidetään Chakri-dynastian vuosipäivänä. Vuonna 1919 kuningas Rama VI myönsi kuninkaallisen luvan ja asetti päivämäärän yleiseksi vapaapäiväksi kaikille Thaimaan kansalaisille kuningas Rama I:n ja kaikkien seuraavien kuninkaallisen perheen kuninkaiden kruunajaisten muistoksi.

Chakri-muistopäivää vietetään merkittävästi kuninkaallisessa perheessä ja kaikissa ministeriöissä. Pankit, koulut ja kaikki valtion virastot, mukaan lukien maahanmuuttovirasto, ovat kiinni. Muut normaalit yritykset voivat olla auki normaalisti, eivätkä juhlat vaikuta niihin.

Kuninkaallinen perhe ja kuninkaallinen juhla ovat päivän tärkeimmät julkiset nähtävyydet. Kuningas järjestää yhdessä muiden kuninkaallisten perheenjäsenten kanssa uskonnollisen seremonian osoittaakseen kunnioitusta esi-isilleen. Hän vierailee kuninkaallisessa Pantheonissa, jossa sijaitsi Chakri-dynastian aikaisempien kuninkaiden patsaita, ja tarjoaa seppeleen kunnioittaakseen edeltäjiään.

Päivä ei kuitenkaan ole alkoholin myyntikieltopäivä, koska se ei ole uskonnollinen juhlapäivä.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.