Phuket lähellä kuivuutta, Phuketin viranomaiset kehottavat asukkaita säästämään vettä

Phuket -

Viranomaiset kehottavat Phuketin asukkaita säästämään vettä, koska vesivarat ovat rajalliset ja Phuket saattaa olla lähellä kuivuutta.

Phuketin maakunnan hallintopäällikkö Somprat Prabsongkram kertoi Phuket Expressille, että Phuketilla on kolme suurta säiliötä, jotka ovat Khlong Katha Reservoir Chalongissa, Bang Ward Reservoir ja Bang Neow Dam Reservoir. Näillä kolmella säiliöllä on tarpeeksi vesivaroja vain heinäkuuhun asti ilman sadetta. Asukkaiden tulee säästää vettä.

Suurin kuivuusriski on 19 kylää Kamalassa, Patongissa, Thep Krasattrissa, Mai Khaossa ja Wichitissä. Näillä alueilla vettä oli riittävästi vain maaliskuun loppuun asti, mikä tarkoittaa, että vesivarat ovat jo nyt puutteellisia.

Kuivuuden riskialueita ovat 23 kylää Kamalassa, Mai Khaossa, Chalongissa ja Wichitissä. Näillä alueilla vettä riittää tämän kuun loppuun asti.

Valvonta-alueella on 27 kylää Patongissa, Cherng Talayssa, Paklokissa, Mai Khaossa, Sri Soonthornissa, Koh Kaewissa, Talad Yaissa ja Wichitissä. Näillä alueilla vettä riittää toukokuun loppuun asti. Muilla ei-riskialueilla vettä riittää kesäkuun loppuun asti.

Samaan aikaan Songkran, vesifestivaali, alkaa ensi viikolla vesitaisteluilla, jotka sallitaan ensimmäistä kertaa neljään vuoteen Covid-19-rajoitusten vuoksi, mutta jotkut viranomaiset kehottavat asukkaita säästämään vettä ja juhlimaan sen sijaan perinteisesti.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.