Parhaat kansalliset Thaimaan tarinat viime viikolta: 45 päivän viisumivapaus päättyy ja paljon muuta

Tässä on katsaus Pattaya News/TPN -maajoukkueemme valitsemiin suosituimpiin NATIONAL Thailand -tarinoihin viime viikolta maanantaista 27. maaliskuuta 2023 sunnuntaihin 2. huhtikuuta 2023. Ne eivät ole mitenkään erityisen tärkeitä, mutta on listattu julkaisupäivän mukaisessa järjestyksessä.

Aloitetaan ja katsotaan, mitkä olivat huipputarinat!

  1. Thaimaan viranomaiset ovat kehottaneet thaimaalaisia ​​kuljettajia maksamaan liikennemaksunsa 1. huhtikuuta mennessä. Niille, jotka ovat myöhässä maksustaan ​​30 päivää, sakotetaan 2,000 XNUMX bahtia ja ajopisteitä leikataan.

    Henkilöille, jotka kieltäytyvät maksamasta sakkoa sen jälkeen, kun heidän tilapäinen verotarransa raukeavat, määrätään 2,000 1 bahtin sakko ja he kärsivät 12 pisteen tappion yhteensä 90 pisteestään. Jos kuljettajat menettävät kaikki pisteensä vuoden sisällä, heidän ajokorttinsa menetetään XNUMX päiväksi.

  2. Thaimaan virkaatekevä pääministeri Prayut Chan-o-cha on määrännyt lainvalvontaviranomaisia ​​tiukentamaan toimenpiteitä metsäsytyttäjiä vastaan ​​valtavan tulipalon seurauksena, joka nielaisee useita vuoria Nakhon Nayokin maakunnassa Koillis-Thaimaassa.

Lainvalvontaviranomaisten on myös valvottava tiukasti lakeja metsänsytyttäjiä tai maanviljelijöitä vastaan, jotka ovat saattaneet polttaa maatalousjätettä, mikä on sekä metsäpalojen että karsinogeenisen PM2.5-hieno pölytilanteen syy, joka on vaivannut Pohjois-Thaimaassa viikkoja.

3. Thaimaan väkevien alkoholijuomien kokonaisliiketoiminta on kasvanut 20 % vuoden 2023 alusta, ja sen odotetaan pumppaavan miljardi bahtia joka kuukausi toisella vuosineljänneksellä, sanoi Thanakorn Kuptachit, Thai Alcohol Business Associationin neuvonantaja.

Alkoholimarkkinoiden tulot ovat vähintään miljardi bahtia kuukaudessa, ja Songkranin huhtikuu on aktiivisin kuukausi.

4. Thaimaan vaikutusvaltainen poliitikko ja liikemies Chonsawat Asavahame kuoli traagisesti 55-vuotiaana saatuaan lämpöhalvauksen harjoitellessaan autokilpailua.

Lämpöhalvaus on vakava tila, joka voi ilmetä, kun keho ylikuumenee eikä pysty jäähtymään.

5. Huhtikuun 1. päivästä alkaen Manner-Euroopasta, Isosta-Britanniasta, Yhdysvalloista, Australiasta, Saudi-Arabiasta ja muista maista tulevat vierailijat saavat oleskella Thaimaassa vain 30 päivän ajan, jos he päättävät saapua maahan ilman ennakkoviisumia, koska 45 -päivän viisumivapaus on virallisesti ohi.

Visa-on-arrival 15-30 päivää, on päättynyt ja on palannut viiteentoista päivään maissa, jotka katsotaan viisumiksi saapuessaan.

Ja siinä kaikki tälle viikolle. Kiitos kuten aina, että luit Pattaya News / TPN News!

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The TPN National Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.