Unescon kansainvälisesti tunnustama Nora-draamatanssi

KUVA: UNESCO

LEHDISTÖTIEDOTE:

Unescon virallisella Facebook-sivulla, jolla on yli 1.7 miljoonaa seuraajaa eri puolilta maailmaa, on ollut bannerissaan Etelä-Thaimaalta kotoisin oleva tanssidraama Nora viestillä ”We are #Elävä perintö"

Monet sivulla vierailevat thaimaalaiset ja ulkomaalaiset ovat ihaillut kuvaa ja onnitelleet Thaimaata kauniista perinteistä.

Tämä auttaa Noraa tulemaan tunnetummaksi maailmanlaajuisesti.

"Nora" on yhteisöllinen rituaali ja taiteellinen tanssidraaman muoto, jolla on syvä kulttuurinen ja sosiaalinen merkitys eteläthaimaalaisille ainutlaatuisella laulu- ja tanssityylillään, erityisesti tunnusomaisilla pitkillä, kiertetyillä metallisilla kynnenpäillä.
Thaimaassa Nora-draamatanssia on turvattu kiittämällä Noran esiintyjiä ja mestareita Noran kansallisina taiteilijoina sekä edistämällä esityksen, harjoittelun ja kulttuuriperinnön tiedon siirron vaiheita seuraavalle sukupolvelle.
Tähän mennessä Thaimaassa on kolme elementtiä, jotka on merkitty ihmiskunnan aineettoman kulttuuriperinnön edustavaan luetteloon, nimittäin Khon Masked Dance Drama (2018), Nuad Thai (2019) ja Nora, Dance Drama (2021).

Voi olla 1 henkilön kuva ja teksti, jossa lukee "UNESCO TUNNUSTAMAAN KANSAINVÄLISESTI NORA DRAMA DANCE:n https://thailand.prd.go.th f PR Thaimaan hallituksen OPRD"

Kaikki reaktiot:

45

Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli kolme vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin ja myös kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thain kielestä englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.