Phuket Immigration paljastaa lisätietoja keltaisten ja punaisten korttien järjestelmästä huonosti käyttäytyville ulkomaalaisille

Phuket -

Phuket Immigration paljasti Thaimaan medialle, että kaksi ulkomaalaista sai punaisen kortin ja neljä ulkomaalaista keltaisen kortin tässä kuussa, maaliskuussa 2023, tähän mennessä.

Phuket Immigration raportoi, että rikosasioissa on vireillä yhteensä 181 ulkomaalaista. Suurin osa heistä on venäläisiä, ranskalaisia, brittiläisiä, myanmalaisia ​​ja kambodžalaisia. Eniten rikostapauksia on Patongissa.

Useimmat tapaukset ovat rattijuopumuksia, oleskeluajan ylittämistä, laitonta maahantuloa ja työskentelyä ilman työlupaa.

Phuket Immigrationin mukaan järjestelmä on todellakin kuin jalkapallopeli. Punaiset kortit urheilussa merkitsevät urheilukentältä poistumista, mutta maahanmuutossa viisumin peruuttamista ja ulkomaalaisen vaatimista välittömästi poistumaan Thaimaasta. Punaisen kortin säännön mukaan Thaimaan maahantulokiellon pituus vaihtelee rikoksen vakavuudesta riippuen.

Monet ulkomaalaiset eivät kuitenkaan tiedä Thaimaan kulttuurista tai Thaimaan laeista, Phuket Immigration huomautti. Tämän seurauksena monet ulkomaalaiset väittivät pidätettyinä tai heidän käyttäytymisensä perusteella määrätyistä rangaistuksista, etteivät he tunteneet lakia tai sääntöjä tai väittivät, ettei kukaan ollut kertonut heille selvästi lakeja tai sääntöjä. Monet väittivät nähneensä muiden ihmisten tekevän saman tyyppistä rikosta tai sääntörikkomusta, mutta he eivät saaneet rangaistuksia, ja he kokivat voivansa tehdä niin tai kysyivät, miksi muita ei rangaistu ja he olivat.

Phuket Immigration kuitenkin totesi, että näissä tapauksissa ainoa huomioon otettava seikka oli pidätetty tai vaikeuksissa oleva henkilö, ei muut. Phuket Immigration totesi myös, että vierailijan velvollisuutena on tuntea sen maan lakeja, johon hän matkustaa, eikä maan lakien perusteella tiedottaa erikseen jokaiselle turistille tai ulkomaalaiselle jokaisesta laista ja määräyksestä.

Phuket Immigration on asettanut mittaustyökalun punaisen ja keltaisen kortin järjestelmää varten. Ensimmäistä kertaa joku teki jotain väärin, he antoivat heille keltaisia ​​kortteja varoituksesta ja raportoivat käyttäytymisestään konsulaateille. Jos he tekivät sen uudelleen, he saavat punaisia ​​kortteja. Heidän viisuminsa peruutetaan ja heidät karkotetaan aiemmin ilmoitetun mukaisesti.

Maaliskuusta 1 alkaenst maaliskuuhun 15th, 2023 neljä ulkomaalaista, joista kaksi on Ranskan, Ukrainan ja Ruotsin kansalainen, on saanut keltaista korttia. Kaksi ulkomaalaista, jotka ovat Ruotsin ja Ranskan kansalaisia, ovat saaneet punaisen kortin ja heidän viisuminsa peruutettiin ja heidät karkotettiin.

TPN huomauttaa, että tätä järjestelmää käytetään tällä hetkellä vain Phuketissa kokeiluohjelmana, mutta onnistuessaan se voidaan laajentaa muille turistien suosimille alueille, kuten Pattaya, Chiang Mai ja Koh Samui.

Korttiohjelmaan liittyy kuitenkin vielä monia kysymyksiä, kuten mikä käytös ja rikkomukset ansaitsevat keltaisia ​​kortteja ja mitkä eivät. Näihin kysymyksiin ei vastattu erikseen, mutta Phuket Immigration sanoi, että jos ulkomaalaiset noudattaisivat Thaimaan lakeja ja sääntöjä, heillä ei olisi ongelmia.

Phuket Immigration totesi julkaisemiensa tilastojen vs. turistimäärän perusteella, että vain erittäin pieni osa turisteista ja ulkomaalaisista joutuisi koskaan keltaisen tai punaisen kortin soveltuviksi katsottuihin ongelmiin.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.