Thaimaan hallitus hyväksyy pääsymaksun kansainvälisille saapumisille

Kansallinen -

Kesäkuusta 2023 alkaen kansainvälisiltä vierailijoilta, jotka haluavat tulla Thaimaahan, peritään 150-300 bahtin sisäänpääsymaksu, matkailuministeri Phiphat Ratchakitprakarn sanoi, kun Thaimaan hallitus hyväksyi maksut tiistaina 14. helmikuuta.

150 bahtia peritään maa- ja merimatkustajilta ja 300 bahtia lentomatkustajilta, Phiphat sanoi ja lisäsi, että entinen maksu oli halvempi, koska vesillä ja maalla saapuvat vierailijat viipyivät maassa todennäköisesti vain muutaman päivän.

Kaikki yhden päivän vierailijat vapautettaisiin maksusta.

Kerätty maksu käytetään hyviin tarkoituksiin, Phiphat sanoi, sillä osa siitä käytetään matkailijoiden sairaus- ja tapaturmavakuutuksen kattamiseen heidän maassa oleskelunsa aikana sekä paikallisten matkailunähtävyyksien palauttamiseen. Thaimaan hallitus ennustaa, että he pystyvät keräämään noin 3.9 miljardia bahtia kuluja tänä vuonna, ja Phiphat on edelleen sanonut, että kaikki varat käytetään täysin läpinäkyvästi.

Selonteossa todettiin, että maksu lisätään lentolippujen hintoihin, kun taas hallitus keskustelee edelleen siitä, miten maksu peritään maa- ja merimatkailijoilta.

Maksusta on keskusteltu pitkään, mutta sen hyväksyminen pysähtyi Covid-19-pandemian vuoksi.

Matkailuministeri sanoi, että "pääsymaksu tukee matkailijoiden hoitoa. Vuodesta 2017 vuoteen 2019 ulkomaalaiset turistit käyttivät palveluita julkisissa sairaaloissa ja se maksoi valtiolle jopa 300-400 miljoonaa bahtia.

Toistaiseksi on kuitenkin epäselvää, missä määrin maksu kattaa turistien hoidon, miten sitä vaatisi ja monia muita kysymyksiä.

Työministeriön mukaan maksua ei myöskään sovelleta diplomaattipassin, voimassa olevan työluvan tai tietyn ammatin erityistyöluvan haltijoihin.

Myös alle kaksivuotiaat lapset ja kauttakulkumatkustajat vapautetaan
veron maksamisesta.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Osallistu keskusteluun Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/438849630140035/tai alla olevissa kommenteissa.

 

 

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.