Romanssihuijarit huijasivat thaimaalaisia ​​uhreja 190 miljoonasta bahtista tammikuussa, poliisin tilastot

KUVA: Bangkok Post

kansallinen -

Thaimaan kuninkaallinen poliisi varoitti thaimaalaisia ​​joutumasta romanssihuijausten uhriksi, kun tilastot osoittivat, että tammikuussa 403 yli 2023 poliisin ilmoitusta liittyi rakkauspetokseen, mikä aiheutti lukuisille uhreille huomattavia taloudellisia menetyksiä, yhteensä yli 190 miljoonaa bahtia.

Ystävänpäivän lähestyessä Thaimaan poliisi päätti lisätä tietoisuutta maassa edelleen vallitsevista romanssihuijauksista, joista tilastojen mukaan eniten kohdellaan 40-vuotiaat naiset.

Pol. Thaimaan kuninkaallisen poliisin tiedottaja everstiluutnantti Noppawan Panya kertoi yleisölle sunnuntaina 12. helmikuuta, että 403 poliisin ilmoitusta valtakunnallisesti liittyi treffipetokseen, jaettuna 168 tapaukseen, joissa uhreja on huijattu rakastamaan ja siirtämään rahaa huijareita ja 235 tapausta, joissa uhrit houkutellaan vilpilliseen sijoitukseen.

Pol. Everstiluutnantti Noppawan kuvaili neljänlaista temppua, joita huijarit käyttävät huijatakseen uhreja, mukaan lukien:

  1. Väärennetyn toivon tai sympatian luominen huijatakseen uhrin siirtämään rahaa
  2. Uhrien houkutteleminen väärään sijoitukseen
  3. Uhrien huijaaminen napsauttamaan linkkiä tai lataamaan sovellus, jonka avulla huijari voi saada etäyhteyden uhrin älypuhelimeen
  4. Kiristys tai seksikiristaus

Noppawan varoitti yleisöä olemaan tietoisia, kun he törmäävät tuntemattomaan sosiaalisessa mediassa, sanomalla, että ihmisten ei tulisi koskaan klikata linkkejä, ladata sovelluksia tai lähettää kuvia itsestään tuntemattomille, koska he voivat olla huijareita.

Suurimman osan ajasta huijarit käyttävät väärennettyä tiliä, jossa on houkutteleva profiilikuva, ja he käyttävät tekosyitä, kuten tarvitsevat rahaa lääkelaskuihinsa, matkoihinsa tai maksuihin lahjojen lähettämiseen uhreille, uhrien huijaamiseksi.

Yrittääkseen ratkaista tämän hälyttävän ongelman tiedottaja totesi, että pääministeri Prayut Chan-o-cha on määrännyt Thaimaan kuninkaallisen poliisin tukahduttamaan verkkorikollisuutta, mukaan lukien romanssihuijaukset, Stop Walk Talk -kampanjan puitteissa.

Ihmisiä kehotetaan soittamaan välittömästi hätänumeroon 1441 tai 08-1866-300, jos heistä tuntuu siltä, ​​että he eivät ole varmoja siitä, että heitä on huijattu. Ihmiset voivat ilmoittaa tapauksista myös verkossa Thaimaan poliisi verkossa kun he joutuvat huijareiden uhreiksi.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä Facebook, Twitter, Google Uutiset, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Fläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!

Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

 

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.