Vanhempi Thaimaan poliisi rikkoo tietarkastuspisteiden sääntöjä

kansallinen -

Thaimaan tarkastuspisteen poliisi on määrännyt kansallisen poliisipäällikön tallentamaan ruumiinsa kameran tallennuksia vähintään 20 päivän ajan vierailevien turistien viruksen kiristystapausten jälkeen.

Kansallinen poliisipäällikkö Pol. Kenraali Damrongsak Kittiprapas antoi lauantaina 4. helmikuuta käskyn, jossa vaadittiin kaikkia tarkastuspisteen poliiseja säilyttämään ruumiinsa kameramateriaalia käyttäytymisestään tarkastuspisteessä vähintään 20 päivän ajan.

Määräyksen taustalla on oletettavasti kaksi äskettäistä tapausta, joissa poliisi tyrmäsi taiwanilaista näyttelijää Charlene Ania Bangkokissa ja nimeämätöntä henkilöä. Kiinalainen turisti Pattayalla.

Thaimaan poliisin kerrotaan kiristäneen rahaa kahdelta vierailevalta turistilta, koska he kantoivat höyrylaitteita.

In Charlene Anin tapaus, huolissaan olleet poliisit väittivät, että heidän ruumiinkameratallenteensa oli poistettu automaattisesti, mutta vanhemman tutkijan mukaan tallenteiden tallentamiseen käytettyjä muistikortteja ei poistettu tai kirjoitettu päälle, vaan ne tuhoutuivat.

Osa muistikorttien tiedoista oli kuitenkin palautettu.

Valtakunnallisen poliisipäällikön määräyksessä todettiin videomateriaalin tallentamisen lisäksi, että poliisi tarvitsee luvan esimieheltä tai esimieheltä ennen kuin pystyttää tarkastuspisteitä epämääräisiin rikosten torjunta- tai liikenteenvalvontatarkoituksiin.

Jos tarkastuspisteen poliisia olisi syytetty rahan kiristämisestä tai lahjuksen vaatimisesta, myös tarkastuspisteen perustamisen hyväksyneet joutuisivat tutkinnan ja rangaistuksen kohteeksi syytettyjen poliisejen ohella.

Myös poliisin tarkastuspisteet tarkastetaan satunnaisesti, jotta estetään virkamiesten väärinkäytökset.

Kaikki tarkastuspisteillä pysäytetyt henkilöt tallennettaisiin myös videolle läpinäkyvyyden vuoksi.
Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

Adam Judd on TPN-median osaomistaja joulukuusta 2017 lähtien. Hän on kotoisin Washington DC:stä, Amerikasta. Hänen taustansa on HR and Operations ja hän on kirjoittanut uutisista ja Thaimaasta jo vuosikymmenen ajan. Hän on asunut Pattayalla noin kahdeksan vuotta päätoimisena asukkaana, tunnetaan paikallisesti hyvin ja on vieraillut maassa säännöllisesti yli vuosikymmenen ajan. Hänen täydelliset yhteystietonsa, mukaan lukien toimiston yhteystiedot, löytyvät alla olevalta Ota yhteyttä -sivultamme. Tarinat lähetä sähköpostia [sähköposti suojattu] Tietoja meistä: https://thephuketexpress.com/about-us/ Ota yhteyttä: https://thephuketexpress.com/contact-us/