Venäläiset turistit johtavat ulkomaalaisten saapumiseen Phuketiin

Phuket -

Thaimaan matkailuviranomaisen Phuketin toimiston johtajan mukaan Phuket näkee enemmän turisteja, koska matkailu on nyt 50 % verrattuna pandemiaa edeltävään tasoon.

Nantasiri Ronsiri Torstai kertoi, että Phuketissa vieraili tammikuusta joulukuuhun 2022 yhteensä 9.26 miljoonaa kävijää, joista 53.6 prosenttia oli kotimaisia ​​ja 46.4 prosenttia kansainvälisiä matkailijoita, mikä tuo Phuketille 233.38 miljardia bahtia matkailutuloja ympäri vuoden.

"Ennen pandemiaa Phuketin matkailutulot olivat 400 miljardia bahtia", sanoi Nantasiri. "Ja nyt olemme 200 miljardissa bahtissa, joten se tarkoittaa 50 prosentin elpymistä."

Hän jatkoi, että ulkomaisten matkailijoiden osuus kokonaistuloista oli 70 prosenttia, kun taas thaimaalaisten osuus oli 20 prosenttia.

Samaan aikaan 10 parasta maata Phuketiin saapuneiden viime vuoden aikana olivat:

  1. Venäjä
  2. Intia
  3. Australia
  4. Englanti
  5. Singapore
  6. Saksa
  7. Malesia
  8. Kazakstan
  9. Etelä-Korea
  10. Amerikka

Nantasiri huomautti, että Kazakstanin ja Amerikan näkeminen luettelossa on yllättävää, ja siihen lisätään suuri joukko kazakstanilaisia ​​turisteja, jotka yleensä päättävät laskeutua ja oleskella Phuketissa muutaman päivän ennen matkaa muihin kohteisiin, kuten Bangkokiin tai Samuin saarelle.

Thaimaan matkailijoista monet päättivät vierailla Phuketissa uudenvuodenpäivänä, mutta eivät silti voineet päihittää ulkomaisia ​​turisteja.

Tammikuun puolivälissä 2023 Nantasiri sanoi, että Phuket toivotti tervetulleeksi kolme kiinalaista tappelua, jotka kulkivat enimmäkseen liikemiehiä. Suuret kiinalaiset matkaryhmät saapuvat kuitenkin Phuketiin heti, kun he saavat viisumin.

Hän totesi, että hotellien käyttöaste on noin 80 %, joissakin paikoissa jopa 90-95 %. Jotkut hotellit eivät kuitenkaan ole vielä täysin auki, koska joillakin hotelleilla ei ole varoja toiminnan uudelleen käynnistämiseen.

"Tavoitteemme vuonna 2023 on houkutella Phuketiin vähintään 12 miljoonaa kansainvälistä ja kotimaista matkailijaa, kun taas Thaimaan yleistavoite on 23 miljoonan vierailijan vastaanottaminen." Nantasiri päätti.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

Auta tukemaan Phuket Expressiä vuonna 2023!

Tarvitsetko sairaus- tai matkavakuutuksen Thaimaan matkallesi? Voimme auttaa!

Tilaa
Goongnang Suksawat
Goong Nang on uutiskääntäjä, joka on työskennellyt ammattimaisesti useissa uutisorganisaatioissa Thaimaassa useiden vuosien ajan ja työskennellyt Pattaya Newsin kanssa yli neljä vuotta. Erikoistunut ensisijaisesti Phuketin, Pattayan paikallisiin uutisiin sekä joihinkin kansallisiin uutisiin painottaen kääntämistä thai-englanniksi ja toimien välittäjänä toimittajien ja englanninkielisten kirjailijoiden välillä. Alun perin Nakhon Si Thammaratista, mutta asuu Phuketissa ja Krabissa paitsi työmatkalla näiden kolmen välillä.