Thaimaa kokeilee uutta ajokorttien pistevähennysjärjestelmää

Kansallinen -

Liikennepistevähennysjärjestelmä on otettu virallisesti käyttöön Thaimaassa tänään 9 ja se muuttaa Thaimaan pahamaineisten liikennerikkomusten oikeudelliset seuraukset lopullisesti.

Tästä päivästä eteenpäin kaikille liikennesääntöjä rikkoville kuljettajille langetetaan oikeudellisia seuraamuksia, kuten sakkoja tai vankeutta, sekä pisteet vähennetään ajohistoriastaan. Tämän uuden lain mukaan, jos kuljettajan pisteet putoavat nollaan, hänen ajokorttinsa keskeytetään enintään 90 päiväksi.

Poliisipäällikkö Damrongsak Kittiprapasin mukaan tämä uusi järjestelmä on suunniteltu edistämään turvallista ajoa ja vähentämään maassa tapahtuvien liikenneonnettomuuksien määrää, jotka vaativat yli 22,000 XNUMX ihmishenkeä joka vuosi. Thaimaa on yhdeksännellä sijalla maailmanlaajuisesti korkeimpien maiden joukossa. liikenneonnettomuuksien määrä.

Tämä uusi järjestelmä toimii siten, että kuljettajille annetaan aluksi 12 pistettä. Näitä pisteitä alennetaan aina, kun kuljettajat jäävät kiinni liikennesääntöjen rikkomisesta: yksi piste vähäisistä rikkomuksista, kuten ylinopeudesta, suojatietä pysäköimättä jättämisestä tai puhelimessa puhumisesta ajon aikana ja neljä pistettä vakavista rikkomuksista, kuten rattijuopumuksesta.

Kuljettajille annetaan toinen mahdollisuus lunastaa itsensä, jos heidän pisteensä putoavat liian alhaiseksi, koska se voi saada 90 päivän kilpailukiellon, jos he ilmoittautuvat ja osallistuvat liikennelakeja ja turvallista ajamista käsittelevälle kurssille. Kuljettajille, joilla on pieni pistevähennys, pisteet hyvitetään automaattisesti vuoden kuluttua.

Mutta tämä ei tarkoita, että kuljettajat vapautettaisiin vanhoista rangaistuksista, kuten sakoista tai vankeusrangaistuksista, jos heiltä vähennetään pisteet, poliisikomisario Damrongsak sanoi. Liikennesääntöjä rikkovia kuljettajia uhkaa myös vanhoja rangaistuksia sekä ajokorttien menetys. Kuljettajat voivat tarkistaa ajopisteensä tästä https://ptm.police.go.th/eTicket.

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Seuraa meitä FacebookTwitterGoogle UutisetInstagramTikTokYoutubepinterestFläppitaulutai Tumblr

Liity LINE-palveluun saadaksesi rikosilmoituksia!
Tai, Liity kanssamme Telegramissa rikoshälytyksiä varten!

 

Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.