Kiinalaiset ostajat tuovat takaisin toivoa Thaimaan asuntomarkkinoille

KUVA: MGR Online

Kansallinen -

  Kiinan avaaminen uudelleen kansainväliselle matkailulle ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen ilmoitus tiukkojen COVID-19-sulkutoimenpiteiden poistamisesta tammikuun 8. päivästä alkaen on herättänyt merkittävää huomiota maailmanlaajuisesti, myös Thaimaassa.

Thaimaan matkailu- ja kiinteistöteollisuus toivoo innokkaasti, että kiinalaisten matkailijoiden paluu elvyttäisi koetut markkinaolosuhteet välittömästi, sillä jotkut odottavat, että yli viisi miljoonaa kiinalaista tulvii maahan vuoden 2023 aikana.

Erityisesti asuntomarkkinoiden odotetaan näkevän parempaa aktiviteettia kuin korkealuokkaisten asuntojen markkinoilla, sillä lait, jotka sallivat ulkomaisen omistuksen jopa 49 % asunnoista, ovat auttaneet piristämään markkinoita.

Myöskään kiinalaiset ostajat eivät osta thaimaalaisia ​​asuntoja. Venäläiset, amerikkalaiset, brittiläiset, saksalaiset, ranskalaiset ja aasialaiset ostajat esimerkiksi Myanmarista, Kambodžasta, Laosista, Vietnamista, Malesiasta ja Intiasta ovat myös kiinnostuneita thaimaalaisten asuntojen ostamisesta, vaikkakaan eivät yhtä paljon kuin kiinalaiset ostajat, joiden osuus on noin 50 % markkinoista.

Real Estate Information Centerin (REIC) tietojen mukaan Thaimaassa oli yli 50,000 230 ulkomaisessa omistuksessa olevaa asuntoa, joiden arvo oli yli 2018 miljardia bahtia vuosina 2022-2023. Myös ulkomaisessa omistuksessa olevien asuntojen arvon odotetaan kasvavan 20 % vuonna XNUMX.

REIC:n vt. johtaja Wichai Wiratkaphan kertoi Thaimaan tiedotusvälineille: "Viimeisen viiden vuoden aikana kiinalaiset ostajat ovat ostaneet eniten asuntoasuntoja, yli 124 miljardia bahtia eli 50 % kaikista ulkomaisen omaisuuden siirroista. Huolimatta 55-60 prosentin laskusta viime vuonna Zero-Covid-politiikan seurauksena, Kiinan maan avaaminen auttaa Thaimaan ulkomaisia ​​asuntomarkkinoita jälleen kasvamaan vuoden 2023 toisella puoliskolla.

Muutoin REIC arvioi, että Bangkokin pääkaupunkiseudulla on jäljellä 63,473 274 asuntoa, joiden arvo on 18,323 miljardia bahtia. Näistä asunnoista 70 XNUMX on myymättömiä, valmiita asuntoja, joista suurin osa sijaitsee Bangkokissa (XNUMX %).

5 parasta paikkaa, joissa on eniten myymättömiä yksiköitä, ovat:

  • Huai Khwang-Chatuchak-Din Daeng, 9,270 XNUMX yksikköä
  • Nonthaburi-Pak Kret, 6,760 XNUMX yksikköä
  • Phra Khanong-Bang Na-Suan Luang-Prawet, 6,599 XNUMX yksikköä
  • Thon Buri-Khlong San-Bangkok Noi-Bangkok Yai-Bang Phlat, 6,306 XNUMX yksikköä
  • Sukhumvit, 5,492 XNUMX yksikköä

Tämän artikkelin alkuperäinen versio ilmestyi sisarsivustollamme The Pattaya Newsissa, jonka omistaa emoyhtiömme TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Muista tilata uutiskirjeemme ja saat kaikki uutisemme sinulle yhdessä roskapostivapaassa päivittäisessä sähköpostissa. Klikkaa tästä! TAI, kirjoita sähköpostiosoitteesi alle!

 

Tanakorn Panyadee
Pattaya Newsin viimeisimmät paikallisuutisten kääntäjä. Aim on XNUMX-vuotias, joka tällä hetkellä asuu ja opiskelee viimeistä vuottaan yliopistossa Bangkokissa. Hän on kiinnostunut englanninkielisestä kääntämisestä, tarinankerronnasta ja yrittäjyydestä, ja hän uskoo, että ahkera työ on välttämätön osa jokaista menestystä tässä maailmassa.